JAV viceprezidentas Pence'as asmeniniu advokatu pasisamdė Votergeito veteraną

JAV viceprezidentas Mike'as Pence'as pasisamdė asmeninį advokatą, kuris rūpinsis tyrimą dėl galimo sąmokslo su Rusija per 2016-ųjų rinkimus vykdančio specialiojo prokuroro paklausimais, ketvirtadienį pranešė jo patarėjas.

 JAV viceprezidentas M.Pence'as.<br> „Scanpix“ nuotr.
 JAV viceprezidentas M.Pence'as.<br> „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-06-16 08:15, atnaujinta 2017-06-16 08:16

„Viceprezidentas pasisamdė Richardą Culleną iš (teisinių paslaugų kontoros) „McGuire Woods“ padėti jam atsakyti į specialiojo prokuroro paklausimus“, – pranešime sakė M.Pence'o komunikacijos vadovas Jaredas Agenas.

„Viceprezidentas yra visiškai susitelkęs į savo pareigas ir prezidento programos propagavimą; jis tikisi, kad šis reikalas greitai bus baigtas“, – teigė jis.

M.Pence'as kelias savaites svarstė, kokį advokatą pasisamdyti ir rinkosi iš kelių kandidatų, sakė vienas administracijos pareigūnas. Anot jo, atlygis teisininkui bus mokamas ne iš mokesčių mokėtojų kišenės.

Šis teisininkas yra buvęs Virdžinijos Rytų apygardos prokuroras. Jis dalyvavo tiriant Irano ir kontrų bei Votergeito skandalus, taip pat 2000-aisiais perskaičiuojant balsus Floridoje.

Kiek anksčiau advokatą iš išorės Marcą Kasowitzą pasisamdė ir šalies prezidentas Donaldas Trumpas. Tokie aukščiausiųjų JAV vadovų poelgiai gali reikšti, jog tyrime buvo pradėtas naujas etapas.

Pasirodžius pranešimams, kad specialusis prokuroras Robertas Muelleris taip pat aiškinasi, ar D.Trumpas bandė trukdyti teisingumui, manoma, jog jo komanda susisieks su keliais Baltųjų rūmų pareigūnais, taigi šiuo metu jie samdosi advokatus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.