Pirmoji Donaldo Trumpo žmona atsisakė tapti JAV ambasadore Čekijoje

Pirmoji Amerikos prezidento Donaldo Trumpo žmona Ivana Trump, kuri yra čekų tautybės, nebeketina tapti JAV ambasadore Prahoje. Tai penktadienį pranešė laikraštis „Lidove Noviny“, kuris remiasi Čekijos prezidentu Milošu Zemanu.

 D.Trumpas ir jo žmona Ivana išsiskyrė 1992 metais.<br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
 D.Trumpas ir jo žmona Ivana išsiskyrė 1992 metais.<br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-06-23 15:30, atnaujinta 2017-06-23 15:36

Ivana Tramp, po buvusio sutuoktinio išrinkimo JAV prezidentu aktyviai siekusi tapti ambasadore Čekijoje ir užsitikrinusi M.Zemano paramą, informavo jį apie savo atsisakymą per susitikimą Prahos Hrade.

„Aš tiesiog įtūžau“, – cituoja laikraštis Čekijos prezidento žodžius. M.Zemanas pareiškė I.Trump, kad ji „bailiai vengia atsakomybės“, kurią turi jausti šaliai, iš kurios kilo.

Prahos Hradas susilaiko nuo komentarų dėl M.Zemano ir I.Tramp susitikimo. Čekijos lyderio spaudos sekretorius Jiržis Ovčačekas jį pavadino „trumpu ir iš anksto neplanuotu“.

Paskelbus pernai vykusių Amerikos prezidento rinkimų rezultatus, Ivana Tramp telefonu pranešė M. Zemanui, kad norėtų vadovauti JAV ambasadai Čekijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.