Japonijoje neįgalus keleivis buvo priverstas trapu užropoti iki lėktuvo

Viena Japonijos oro bendrovė trečiadienį atsiprašė prie neįgaliojo vežimėlio prikaustyto keleivio, kuris buvo priverstas užropoti trapu į lėktuvo saloną. 

 Neįgaliam vyrui teko įveikti 17 laiptelių. <br> „123rf“ nuotr. 
 Neįgaliam vyrui teko įveikti 17 laiptelių. <br> „123rf“ nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-06-29 11:19

44 metų Hideto Kijima praėjusį mėnesį keliavo į Osaką po atostogų nedidelėje pietinėje Japonijos Amamio saloje, tačiau vienas bendrovės „Vanilla Air“ darbuotojas jam pasakė, jog kompanijos saugumo taisyklės draudžia, kad kas nors jį užneštų trapu iki lėktuvo. 

Oro uoste, iš kurio jis keliavo, nėra įrengta keltuvo, kuriuo neįgalūs keleiviai galėtų pakilti iki lėktuvo. 

H.Kijima, kurio kūnas yra paralyžiuotas nuo liemens žemyn, savo tinklaraštyje parašė, kad turėjo užropoti lėktuvo trapu vien rankomis. 

Laikraštis „Asahi“ pranešė, kad vyrui teko įveikti 17 laiptelių. 

Pigiųjų skrydžių bendrovė „Vanilla Air“, priklausančios stambiai aviakompanijai „All Nippon Airways“, trečiadienį atsiprašė to keleivio už šį incidentą. 

„Atsiprašome, kad sukėlėme jam tokių sunkumų“, – naujienų agentūrai AFP sakė vienas kompanijos atstovas. Jo teigimu, vėliau „Vanilla Air“ pareikalavo, kad tame oro uoste būtų įrengtas keltuvas neįgaliems keleiviams. 

Ši bendrovė anksčiau neskraidindavo iš Amamio oro uosto keleivių, negalinčių užlipti trapu, nes juos mėginti užnešti į lėktuvą kitam žmogui būtų pernelyg pavojinga, aviakompanijos atstovas. 

Dažnai po užsienį keliaujantis H.Kijima televizijai „Nippon TV“ trečiadienį sakė, kad „nustebo“, kai „Vanilla Air“ darbuotojai jam pasakė, kad jis negalės skristi, jei pats neįveiks laiptelių iki lėktuvo. 

„Pamaniau: ar oro uosto darbuotojai patys nepagalvojo, kad toks (reikalavimas) yra netinkamas“, – pridūrė jis. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.