Iššifruotas Emmanuelio Macrono oficialus portretas slepia gausybę simbolių

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas šią savaitę išplatino savo oficialų portretą. Politiko kampanijos fotografės Soazig de la Moissonniere darytoje nuotraukoje gausu simbolių, rašo „Financial Times“. 

 E.Macronas oficialiajame portrete užšifravo nemažai sau svarbių simbolių. <br> Eliziejaus rūmų nuotr. 
 E.Macronas oficialiajame portrete užšifravo nemažai sau svarbių simbolių. <br> Eliziejaus rūmų nuotr. 
 E.Macronas oficialiajame portrete užšifravo nemažai sau svarbių simbolių. <br> Eliziejaus rūmų nuotr. 
 E.Macronas oficialiajame portrete užšifravo nemažai sau svarbių simbolių. <br> Eliziejaus rūmų nuotr. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2017-07-02 11:31, atnaujinta 2017-07-02 12:11

Oficialiuose portretuose šalies lyderiai užšifruoja įvairias smulkmenas – nuo stovėjimo pozos iki knygų, kurios guli ant stalo ir yra atverstos konkrečiame puslapyje. 

E.Macrono atvaizdas, kaip ir jo pirmtakų, kabės kiekvieno Prancūzijos miesto rotušėje ir net 50 tūkst. įvairių šalies institucijų visame pasaulyje, tad juo pasiunčiama svarbi žinutė. 

Antai dabartinio prezidento pirmtakas Francois Hollande'as buvo kritikuojamas, nes nusifotografavo tamsiame Eliziejaus rūmų sodo kampe. 

E.Macronas, regis, norėjo parodyti, kad savo fotosesijai ruošėsi itin atsakingai. Prezidentūra net išplatino vaizdo įrašą, kuriame matosi, kaip kruopščiai lyderis dėlioja daiktus ant savo darbo stalo. 

Be to, S.de la Moissonniere nuotraukos informaciją patyrinėję specialistai aptiko, kad buvo išsaugota net 91 skirtinga jos versija, o galutiniai potėpiai padaryti likus kelioms minutėms iki to, kai E.Macronas portretu pasidalijo tviteryje.  

39 metų politikas kol kas stengiasi įkūnyti tautos lyderio vaidmenį – nuo savo rinkimų pergalės kalbos priešais Luvrą, kurią sukūrė remdamasis prezidento Francois Mitterand'o pergalės kalba  Panteone 1981 metais. 

O kitą dieną po inauguracijos E.Macronas jau rodė ir tvirtą ranką važinėdamas Eliziejaus laukais kariniu džipu. 

Oficialioje nuotraukoje prezidentas stovi priešais savo darbo stalą, atsirėmęs ir šiek tiek besišypsantis, taip toliau įtvirtindamas savo modernaus, savimi pasitikinčio ir atsipalaidavusio lyderio įvaizdį. 

Atviros durys į Eliziejaus rūmų sodą yra tarsi atsakas šešėlyje pasislėpusiam F.Hollande'ui. Šis prezidentas nebijo šviesos ir yra tarsi šviežio oro gūsis. 

Už E.Macrono matyti Prancūzijos ir Europos Sąjungos vėliavos. Pastaroji itin svarbi, nes šis prezidentas ko gero yra labiausiai Bendriją palaikantis savo kartos Prancūzijos lyderis.

Į švarko atlapą jis įsisegęs Garbės legiono ženklelį – tradicinį Prancūzijos prezidentų aksesuarą. 

Ant darbo stalo matyti didžiulis paauksuotas iš Ministrų tarybos salės pasiskolintas laikrodis, rodantis 8 val. 20 min., kuriuo E.Macronas parodo esąs savo laiko šeimininku, ir duoklė patriotizmui – auksinė Prancūzijos simbolio  gaidžio statulėlė. 

Fone taip pat matyti trys knygos – Stendalio „Raudona ir juoda“, Andre Gide „Žemės vaisiai“ ir Charles'o de Gaulle'o memuarai. Pastarąją atsivertęs E.Macronas tarsi parodo besaisemiantis įkvėpimo iš vieno didžiausių Prancūzijos lyderių, kuris apsaugojo šalį nuo partinių rietenų. 

Kone labiausiai stebinanti detalė – ant stalo gulintys du išmanieji telefonai „iPhone“, simbolizuojantys jaunojo E.Macrono modernumą ir imlumą technologijoms. 

Prezidentas ant abiejų rankų mūvi po žiedą – kairę puošia vestuvinis, o dešiniąją – dar draugystės metais būsimos žmonos Brigitte Trogneux padovanotas žiedas.

Ant stalo daugiau jokių popierių ir netvarkos, o E.Macronas į jį remiasi tvirtai sugniaužtomis rankomis, taip tarsi pasakydamas: „Aš viską kontroliuoju“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.