Briuselyje per antiteroristinius reidus suimti keturi asmenys, rasta ginklų

Belgijos kovos su terorizmu pareigūnai praeitą naktį surengė reidų Briuselyje, per kuriuos buvo suimti keturi žmonės ir rasta ginklų, trečiadienį pranešė federalinė prokuratūra.

 Briuselyje įvykdyti reidai. <br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
 Briuselyje įvykdyti reidai. <br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 5, 2017, 1:34 PM, atnaujinta Jul 5, 2017, 2:02 PM

Pasak pareigūnų, šie reidai susiję su baikerių klubu „Kamikaze Riders“, kurio nariams anksčiau buvo pareikšta įtarimų teroristine veikla.

„Per kratą viename iš namų rasta įvairių ginklų. Suimti iš viso keturi asmenys, jie išvežti apklausti“, – sakoma pranešime.

Prokuratūros pranešime skelbiama, kad šie reidai „visiškai nesusiję“ su 2015 metų lapkritį Paryžiuje ir 2016 metų kovą Briuselyje įvykdytomis teroro atakomis. Atsakomybę dėl šių išpuolių prisiėmė džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS), o juos įvykdė Belgijos sostinėje veikusių ekstremistų kuopelių nariai.

Be to, Prancūzijos šiaurėje per bendrą prancūzų ir belgų kovos su terorizmu operaciją buvo sulaikytas vyras, įtariamas ryšiais su „Kamikaze Riders“.

Šis 42 metų asmuo, areštuotas šiaurinio Lilio miesto priemiestyje, įtariamas planavęs „smurto veiksmus“, sakė tyrimui artimas šaltinis.

2003 metais įkurtas klubas „Kamikazes Riders“ įtariamas ryšiais su 2015 metų pabaigoje Briuselyje sužlugdytais išpuoliais.

Pernai spalį du šios grupės nariai buvo nuteisti dėl priklausymo teroristinei grupuotei.

Vienam jų skirta šešeri, kitam – treji metai laisvės atėmimo.

Jie buvo įtarti planavę įvykdyti išpuolį, panašų į surengtą 2015 metų lapkritį Paryžiuje ir nusinešusį iš viso 130 žmonių gyvybių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar debatų dalyviai supranta, kur kandidatuoja?