Po 25 parų areštinėje Aleksejus Navalnas išleistas į laisvę

Rusijos opozicijos lyderis Aleksejus Navalnas penktadienį išėjo į laisvę, atlikęs 25 parų arešto bausmę, skirtą jam už mitingo organizavimo tvarkos pažeidimą, pranešė jo atstovė spaudai.

 A.Navalnas išleistas iš areštinės. <br> AFP/Scanpix nuotr. 
 A.Navalnas išleistas iš areštinės. <br> AFP/Scanpix nuotr. 
 A.Navalnas išleistas iš areštinės. <br> AFP/Scanpix nuotr. 
 A.Navalnas išleistas iš areštinės. <br> AFP/Scanpix nuotr. 
 A.Navalnas išleistas iš areštinės. <br> AFP/Scanpix nuotr. 
 A.Navalnas išleistas iš areštinės. <br> AFP/Scanpix nuotr. 
 A.Navalnas išleistas iš areštinės. <br> AFP/Scanpix nuotr. 
 A.Navalnas išleistas iš areštinės. <br> AFP/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jul 7, 2017, 6:27 PM

„Šiandien 9 val. Aleksejus Navalnas iš specialiojo sulaikymo centro buvo pristatytas į Maskvos centrinio rajono policijos skyrių, ir dabar jie jį paleido“, – parašė Kira Jarmyš socialiniame tinkle „Twitter“.

41 metų teisininkui buvo skirta 25 parų arešto bausmė už protesto prieš prezidentą Vladimirą Putiną ir korumpuotus valdžios pareigūnus organizavimą visoje šalyje. Iš viso per mitingus buvo sulaikyta 1,7 tūkst. protestuotojų.

Prie sulaikymo centro penktadienį išeinančio A.Navalno laukė maždaug 50 žurnalistų ir jo šalininkų minia bei keturi Kremlių palaikančių grupių atstovai.

Į laisvę išėjęs A.Navalnas nuvyko į jo įsteigtą Kovos prieš korupciją fondą, kur opozicijos lyderį pasitiko besišypsantys jo rėmėjai, rodo tviteryje paskelbtos nuotraukos.

A.Navalnas ketina dalyvauti 2018 metų prezidento rinkimuose ir kelia tikslą susidoroti su įsišaknijusia korupcija valdžioje. Kremliaus kritikas aktyviai keliauja po Rusiją, atidaro rinkimų kampanijos biurus ir siekia surinkti 300 tūkst. parašų, kurių reikia, kad būtų užregistruotas kandidatu, nors labai abejojama, kad jam bus leista dalyvauti rinkimuose.

Rinkimų pareigūnai sako, kad jis negalės dalyvauti prezidento rinkimuose dėl jam skirtos lygtinės laisvės atėmimo bausmės.

Paskelbęs apie savo planus siekti prezidento posto gruodžio mėnesio rinkimuose, A.Navalnas susidūrė su visa virtine išpuolių ir teisinių kliūčių.

Prezidento rinkimų kampanija oficialiai dar neprasidėjo. V.Putinas taip pat dar nepranešė, ar sieks būti perrinktas prezidentu.

A.Navalnui buvo skirta lygtinė penkerių metų laisvės atėmimo bausmė dėl turto grobstymo iš valstybinės įmonės „Kirovles“. Tačiau politikas tvirtina, kad visa byla buvo sukurta dėl politinių motyvų.

Praėjusį mėnesį rinkimus organizuojanti Centrinė rinkimų komisija pareiškė, kad dėl šios bausmės jis negalės būti užregistruotas kandidatu prezidento rinkimuose.

Ketvirtadienį tyrimą dėl įtariamų nuomos taisyklių pažeidimų atliekantys policijos pareigūnai blokavo A.Navalno rinkimų kampanijos biurą Maskvoje ir konfiskavo jame buvusius kompiuterius bei kampanijos medžiagą.

Per reidą policija sumušė vieną štabe dirbantį savanorį Aleksandrą Turovskį, kuriam nustatyta galvos trauma ir smegenų sukrėtimas, pranešė Maskvos biuro atstovė naujienų agentūrai „Interfax“.

A.Turovskis buvo nuvežtas į ligoninę, tačiau vėliau išrašytas ir dabar yra teisme, kur jam bus pareikštas kaltinimas dėl pasipriešinimo policijos pareigūnams, sakė Jelena Slesareva.

A.Navalnas per savo kampaniją jau patyrė ne vieną užpuolimą. Balandį vienam priešiškai nusiteikusiam protestuotojui apliejus jo veidą briliantine žaluma, nukentėjo viena jo akis.

Kovo mėnesį opozicijos lyderis praleido 15 parų už grotų po to, kai tūkstančiai žmonių susirinko į nesankcionuotą demonstraciją prieš valdžios korupciją Maskvos centre.

Praėjusį kartą išėjęs į laisvę A.Navalnas juokavo, kad po dar vieno tokio arešto jis galės net miegodamas žaisti nardais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.