Vatikano policija aukšto rango monsinjoro bute išvaikė gėjų orgiją

Vatikano policija aptiko popiežiaus Pranciškaus panosėje rengtą homoseksualią orgiją, kuri vyko Tikėjimo doktrinos kongregacijai – departamentui, kurio pareigos apima kovą su dvasininkų seksualiniu išnaudojimu. 

 Orgija vyko pastate, kuris priklauso Tikėjimo doktrinos kongregacijai. <br>Wikimedia Commons nuotr. 
 Orgija vyko pastate, kuris priklauso Tikėjimo doktrinos kongregacijai. <br>Wikimedia Commons nuotr. 
 Orgija vyko pastate, kuris priklauso Tikėjimo doktrinos kongregacijai. <br>Wikimedia Commons nuotr. 
 Orgija vyko pastate, kuris priklauso Tikėjimo doktrinos kongregacijai. <br>Wikimedia Commons nuotr. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 10, 2017, 9:06 PM

Italijos dienraštis „Il Fatto Quatidiano“ pranešė, kad bute gyvena kardinolo ir artimo pontifiko patarėjo, Įstatymų tekstų popiežiaus tarybos vadovo Francesco Coccopalmerio sekretorius monsinjoras Luigi Capozzi. 

Iš pradžių kaimynai skundėsi įprastais trukdžiais – keistais kvapais, daužomomis durimis, garsia muzika, girgždančiomis lovomis ir vėlyvu metu skambančiu juoku. 

Tačiau tai, kad triukšmas sklido iš vieno prestižiškiausių butų Romoje, kuriame prieš tapdamas popiežiumi Benediktu XVI gyveno ir Josephas Ratzingeris. 

Šiame pastate taip pat gyvena dešimtys aukšto rango kardinolų, kuriems iki jų darbo vietos Romos kurijoje Vatikane tėra keli žingsniai. 

Triukšmo išvarginti kaimynai kreipėsi į elitinį Vatikano žandarmerijos dalinį ir papasakojo matę į buvusį J.Ratzingerio butą „nuolat plūstantį jaunų vyrų srautą“

Į butą atvykę šveicarų gvardiečiai pamatė tikrą orgiją – ant žemės besivartančius, nuo sunkiųjų narkotikų apsvaigusius nuogus vyrus, kartu su buto savininku L.Capozzi. 

Nors policija nekomentavo šios informacijos, monsinjoras iš savo pareigų jau yra pašalintas. 

Kaip skelbė „Il Fatto Quotidiano“, į butą įsiveržę pareigūnai L.Capozzi nuvežė tiesiai į Romos užmiestyje esančią reabilitacijos kliniką. O vėliau sekretorius atsidūrė vienuolyne, į kurį keliauja prasikaltę kunigai. 

Nors L.Capozzi gali tekti bausmė už narkotikų vartojimą ir viešosios tvarkos pažeidimus, orgijos jokių įstatymų nepažeidė, mat visi jos dalyviai buvo pilnamečiai. 

Jo viršininkas F.Coccopalmerio tikriausiai jokių nuobaudų už įžadus sulaužiusį pavaldinį negaus, o savo poziciją kardinolas šiaip ar taip ketina palikti kitąmet, laikydamasis tradicijos baigti darbą sulaukus 80 metų. 

Pastaruoju metu Vatikano finansus prižiūrintis kardinolas George'as Pellas taip pat įsivėlė į sekso skandalą. Dvasininkas sulaukė kaltinimų dėl galimo seksualinio išnaudojimo, vykdyto prieš daugelį metų, kai jis dar kunigavo Australijoje. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.