Lechas Walesa išrašytas iš ligoninės

 Lenkų laisvės simbolis Lechas Walesa trečiadienį išvyko iš šiaurinio Gdansko miesto ligoninės, kurioje jam buvo atlikta virtinė kardiologinių tyrimų.

Buvęs Lenkijos prezidentas Lechas Walesa buvo atsidūręs ligoninėje. <br>AFP/ Scanpix nuotr.
Buvęs Lenkijos prezidentas Lechas Walesa buvo atsidūręs ligoninėje. <br>AFP/ Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 12, 2017, 3:58 PM

73 metų Nobelio taikos premijos laureatas, vargintas padidėjusio kraujospūdžio, planavo pirmadienį dalyvauti antivyriausybinėje demonstracijoje, tačiau savaitgalį buvo paguldytas į ligoninę.

„Dabar jis turi ilsėtis. Kelias artimiausias dienas jis į biurą neis“, – sakė vienas L.Walesos biuro darbuotojų naujienų agentūrai AFP.

Tačiau būdamas ligoninėje L.Walesa pranešė, kad ketina dalyvauti kitoje antivyriausybinėje akcijoje, rengiamoje rugpjūčio 10 dieną Varšuvoje.

Šios demonstracijos yra organizuojamos kaip opozicija valdančiosios partijos „Įstatymas ir teisingumas“ (PiS) lyderio Jaroslawo Kaczynskio rengiamoms demonstracijoms jo brolio dvynio Lecho, tuometinio Lenkijos prezidento, ir dar 95 žmonių, žuvusių 2010 metais per prezidentinio lėktuvo katastrofą Rusijoje, atminimui.

Oponentai sako, kad J.Kaczynskis šiomis kas mėnesį rengiamomis demonstracijomis naudojasi siekdamas mobilizuoti šalininkus ir pulti kritikus centristus.

Europos Sąjunga atlieka tyrimą dėl numanomo Lenkijos vyriausybės keliamo pavojaus teisinei valstybei. L.Walesa anksčiau kėlė klausimus dėl to, ar įtakingas PiS lyderis nesiekia paversti Lenkiją „diktatūra“.

Laivų statyklos elektrikas L.Walesa Nobelio taikos premiją gavo 1983 metais, už vadovavimą „Solidarumui“ – vienintelei laisvai profesinei sąjungai visame sovietiniame bloke. 1990 metais jis tapo pirmuoju demokratiškai išrinktu Lenkijos prezidentu.

Jis vis dar labai gerbiamas už drąsą pasipriešinti komunistų režimui, bet jo prezidentavimas skaldė visuomenę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.