Ketindamos areštuoti palestinietį Izraelio pajėgos jį nušovė

Izraelio kariai ir policija, anksti sekmadienį per arešto reidą Vakarų Kranto Nabi Salacho mieste, nušovė palestinietį, kuris ruošėsi į juos šaudyti, pranešė armija.

 AFP/Scanpix nuotr.
 AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 16, 2017, 9:13 AM

„Pajėgos netikėtai susidūrė su įtariamuoju, kuris ruošėsi šaudyti, – sakoma Izraelio armijos pareiškime. – Atsakydamos į realią grėsmę, pajėgos ėmė šaudyti į užpuoliką ir tai nulėmė jo mirtį.“

Manoma, kad šis palestinietis, kurį Izraelio policija vadina 34 metų Amaru Halilu iš Nabi Salacho, šeštadienį per du atskirus incidentus Vakarų Krante šaudė į izraeliečius, nurodė kariškiai.

Kitas įtariamas palestinietis buvo nesunkiai sužeistas ir areštuotas, sakoma kariškių pareiškime.

Neramumų banga nuo 2015-ųjų spalio jau pareikalavo mažiausiai 282 palestiniečių ar Izraelio arabų, 44 izraeliečių, dviejų amerikiečių, dviejų jordaniečių, Eritrėjos piliečio, sudaniečio ir brito gyvybių, rodo naujienų agentūros AFP kaupiami duomenys.

Dauguma žuvusių palestiniečių puldinėjo peiliais, šaunamaisiais ginklais ar partrenkdami žmones automobiliais, nurodo Izraelio pareigūnai. Kiti buvo nušauti per protestus ar susirėmimus, arba žuvo per Izraelio aviacijos smūgius Gazos Ruožui.

Pastaraisiais mėnesiais smurtas gerokai atslūgo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.