Rusijos televizijoje – homofobiški pasiūlymai: gėjams dovanoja bilietą į emigraciją

Religinis Rusijos televizijos kanalas siūlo žmonėms sumokėti už lėktuvo bilietus į vieną pusę. Tačiau toks pasiūlymas galioja tik homoseksualams – „Cargrad TV“ taip ragina juos išvykti iš šalies į JAV.

„Cargrad TV“ vedėjas A.Afanasjevas teigia, jog pasiūlymas – ne koks pokštas.
„Cargrad TV“ vedėjas A.Afanasjevas teigia, jog pasiūlymas – ne koks pokštas.
Daugiau nuotraukų (1)

BBC, „Lietuvos rytas“

Jul 16, 2017, 3:11 PM

Rusijos televizija „Cargrad TV“ paragino homoseksualius žmones varžytis konkurse, kurio prizas – bilietas į užsienį.

„Visai neseniai Kalifornija, beje, pati liberaliausia valstija JAV, pasiūlė palengvinti žaliųjų kortelių išdavimą Rusijos iškrypėliams“, – taip pareiškė televizijos laidos vedėjas Andrejus Afanasjevas.

Šitas televizijos kanalas dažnai svaidosi įžeidimais ir žemina LGBT grupes. Televizija taip pat dažnai kritikuoja Vakarus, kaip „žemos moralės kraštą“.

„Televizijos „Cargrad TV“ komanda labai remia šią amerikiečių iniciatyvą. Be to, mes pasirengę sumokėti už bilietą tam, kuris pasiryžęs emigruoti.

Taip pat jis turės pateikti gydytojo pažymą, įrodančią, kad žmogus yra homoseksualas arba turi kitokį nukrypimą, – dėstė laidos vedėjas. – Mes labai norime, kad jūs išsikraustytumėte ten, kur galėtumėte laisvai atsiduoti savo nuodėmėms.“

Tiesa, galimybė gauti medicinos pažymą, liudijančią seksualinę orientaciją, neegzistuoja, nes homoseksualumas nelaikomas liga.

Paklausti, ar nejuokauja, kanalo darbuotojai tikino, kad čia ne pokštas, o tik troškimas daryti gerus darbus.

Vis dėlto keli žmonės – tik, regis, juokais – susidomėjo televizijos pasiūlymu.

„Tai atrodo lyg laimingas bilietas ištrūkti iš šios sumautos šalies. Kur man registruotis?“ – rašė vienas internautas.

Bet dauguma atsiliepusių į televizijos skelbimą atvirai jį niekino, laidos vedėją ir jo kolegas vadino laukiniais, prisiekė niekada nebeįsijungti kanalo.

Bet buvo ir rėmėjų: „Palaikau „Cargrad TV“. Leiskite gėjams važiuoti į tą jų JAV. Mes Rusijoje turime savo vertybes, stačiatikiškas. Geras.“

„Cargrad TV“ yra specializuotas palydovinis kanalas, kuris buvo sukurtas tam, kad puoselėtų stačiatikių vertybes. Teigiama, kad jį žiūri ketvirtadalis Rusijos populiacijos.

Kanalo įkūrėjas Konstantinas Malofejevas yra žinomas verslininkas, kuris garsiai reiškia paramą prezidentui Vladimirui Putinui. Jis teigia, jog „Cargrad TV“ yra amerikietiškojo „Fox News“ atitikmuo.

Prieš homoseksualus nukreiptos pažiūros Rusijoje gajos.

Politiniai šalies lyderiai pateikia LGBT grupes kaip smunkančios moralės išraišką ir kritikuoja šalis, kurios joms tolerantiškos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.