Lenkijoje ežiukas tapo sužvėrėjusių paauglių auka

Lietuvą neseniai sukrėtė žiaurus susidorojimas su padovanotu triušiu, o kaimyninė Lenkija ne ką mažiau šiurpsta dėl nesuvokiamo dviejų penkiolikamečių merginų elgesio su parke rastu ežiuku.

Lenkijoje buvo nubaustos dvi ežiuką žiauriai nukankinusios penkiolikmetės. <br>AFP/„Scanpix“ asociatyvi nuotr.
Lenkijoje buvo nubaustos dvi ežiuką žiauriai nukankinusios penkiolikmetės. <br>AFP/„Scanpix“ asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eldoradas Butrimas, specialiai LR, Varšuva

Jul 19, 2017, 2:00 PM

Netoli Vroclavo esančio Šrodos miestelio moksleivės nuobodžiaudamos sėdėjo ant suoliuko, kai išgirdo šalia žolėje pūškuojantį ežiuką.

Vėliau policijoje jos aiškino, jog išsigando, kad ežiukas gali joms įkąsti į koją, todėl nusprendė jį nubaidyti.

Tai sumaniusios paauglės keikdamos ėmė ežiuką daužyti plastikiniu buteliu, o paskui apliejo degiuoju skysčiu ir padegė.

Liepsnos apimto besikankinančio ežiuko vaizdas mergaitėms pasirodė ne tik juokingas, bet ir vertas įamžinti.

Paauglės nufilmavo gyvūnėlio kančias išmaniuoju telefonu ir pasidalijo kraupiu vaizdo įrašu jaunimo pamėgtame socialiniame tinkle „Snapchat“.

Pastarasis tinklas iš kitų socialinių tinklų išsiskiria tuo, kad pasidalinti pranešimai, nuotraukos ar vaizdo įrašai po kurio laiko pranyksta ir niekas jų nebegali matyti.

Šiuo atveju minėtos paauglės irgi tikėjosi, kad jų filmuką pažiūrės tik grupelė bičiulių, tačiau įvyko kitaip. Jį skubiai nukopijavo vienas internautas, pasibaisėjęs ežiuko žūtimi.

Minėtas internautas informaciją apie sukrečiantį įvykį išplatino „Facebook“, ragindamas tautiečius padėti išsiaiškinti gyvūnėlio kankintojas.

Per dvi valandas vaizdo įrašą, kuriame įamžintas ežiuko sudeginimas internete, pažiūrėjo per 100 tūkst. žmonių. Keli pasibaisėję interneto vartotojai atpažino tikslią įvykio vietą, o iš balsų – ir sadistes paaugles.

Tautiečių pasipiktinimas buvo toks didžiulis, jog išsigandę mergaičių tėvai prasitarė žiniasklaidai bijantys, kad jų paauglės dukros nepatirtų bendraamžių keršto.

Tokią tėvų baimę pakurstė dalies internautų raginimas savo iniciatyva paauklėti mergaites taip, kad jų likimas taptų pamoka kitiems nekankinti gyvūnų.

Vis dėlto viena gamtosaugininkų organizacija iškėlė paauglėms baudžiamąją bylą, o Vroclavo teismas neseniai paskelbė nuosprendį. Įprastai už gyvūno nukankinimą skiriama laisvės atėmimo bausmė iki trejų metų.

Tačiau mergaitės buvo įpareigotos per tris mėnesius 45 valandas praleisti dirbdamos laukinių gyvūnų globos organizacijoje „Ekostraz“, kur privalės rūpintis susirgusiais arba per automobilių avarijas sužalotais ežiukais.

Be to, paauglės privalės vaikščioti pas psichologą ir lankyti specialius terapinius kursus, skirtus suvaldyti agresiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.