JAV artėjant balsavimui dėl naujų sankcijų Rusijai – įspėjimas iš Maskvos

Naujos JAV sankcijos Rusijai stipriai pakenktų dvišaliams santykiams, įspėjo Rusijos užsienio reikalų ministerija, informuoja BBC. 

 AFP/Scanpix nuotr.
 AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 25, 2017, 8:13 PM, atnaujinta Jul 25, 2017, 9:28 PM

Rusijos užsienio reikalų ministro pavaduotojo Sergejaus Ryabkovo teigimu, šios priemonės reikštų, kad po JAV ir Rusijos santykių pagrindu yra padedama pavojinga mina. 

Vėliau antradienį JAV Atstovų rūmai balsuos dėl sankcijų Rusijai, skirtų nubausti Rusiją už tariamą kišimąsi į pernai metais vykusius JAV prezidento rinkimus. Tikimasi, kad Atstovų rūmai neabejotinai parems įstatymą, kuris leistų įvesti naujas sankcijas Rusijai, taip pat Šiaurės Korėjai ir Iranui. 

Sankcijos taip pat buvo parengtos siekiant ir toliau bausti Rusiją už 2014 metais įvykdytą Krymo pusiasalio aneksiją. Jomis būtų įvedami nauji apribojimai naftos ir dujų projektams. 

Įstatymui dar turės pritarti ir JAV Senatas. Šeštadienį abiejų JAV Kongreso partijų lyderiai susitarė dėl įstatymo, kuris leistų įvesti naujas sankcijas Rusijai. Jei įstatymui pritars tiek Atstovų rūmai, tiek Senatas, Rusijos atžvilgiu gan palankiai nusiteikęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas pateks į nepatogią
padėtį. 

Nors JAV vadovas nuo pat pradžių priešinosi įstatymui, regis, vykdant tyrimą dėl Rusijos kišimosi į JAV prezidento rinkimus, D.Trumpas neturi kito pasirinkimo, kaip tik pasirašyti įstatymą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.