Iranas smerkia JAV sankcijas ir žada tęsti raketų programą

Iranas šeštadienį pasmerkė naujas JAV Kongreso priimtas sankcijas dėl jo raketų programos, kurias prezidentas Donaldas Trumpas turi pasirašyti, ir pažadėjo šią savo programą tęsti.

 Iranas ir toliau planuoja tęsti savo raketų programą.<br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr. 
 Iranas ir toliau planuoja tęsti savo raketų programą.<br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 29, 2017, 11:43 AM, atnaujinta Jul 29, 2017, 11:51 AM

„Visa jėga tęsime savo raketų programą“, – valstybiniam transliuotojui IRIB sakė Užsienio reikalų ministerijos atstovas Bahramas Ghasemi (Bahramas Gasemis).

„JAV veiksmus laikome priešiškais, smerktinais ir nepriimtinais, ir galiausiai tai yra pastanga susilpninti susitarimą dėl branduolinės (programos)“, – pridūrė B.Ghasemi, paminėdamas 2015 metų susitarimą su JAV ir kitomis pasaulio galiomis, kuriuo buvo panaikintos kai kurios sankcijos Teheranui.

„Karinė ir raketų sritys ... yra mūsų vidaus politika ir kiti neturi teisės kištis ar jų komentuoti. Pasiliekame teisę atsakyti ir imtis adekvataus atsako į JAV veiksmus“, – sakė B.Ghasemi.

Įstatymo projektą dėl sankcijų Iranui, Rusijai ir Šiaurės Korėjai JAV Senatas priėmė ketvirtadienį, dvi dienos po patvirtinimo Atstovų Rūmuose.

Baltųjų rūmų atstovė Sarah Huckabee Sanders penktadienį sakė, kad prezidentas D.Trumpas pasirašys šį įstatymo projektą,

Penktadienį – kitą dieną po to, kai Teheranas išbandė palydovo iškėlimo raketą, – Vašingtonas atskirai įvedė naujas sankcijas, nukreiptas prieš Irano raketų programą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.