Trys narkotikų prekeiviai iš Lietuvos sulaukė Suomijos teismo kirčio

Gauja, kuri iš Lietuvos į Suomiją vežė narkotikus, sulaukė teismo kirčio. Trys lietuviai ir suomis buvo pričiupti, kai automobilyje aptikta kontrabanda – 10 kilogramų metamfetamino. Dabar nusikaltėliai ilgai kalės už grotų, skelbia portalas „Yle“.

 Nusikaltėliai ilgai sėdės už grotų.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
 Nusikaltėliai ilgai sėdės už grotų.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 31, 2017, 11:12 AM, atnaujinta Jul 31, 2017, 11:15 AM

Trys Lietuvos piliečiai iš gimtinės gabeno narkotikus, kad parduotų juos savo sėbrui iš Suomijos. Tačiau nusikaltėliai buvo prigauti, nubausti ir kalėjime sėdės nuo penkerių iki aštuonerių su puse metų.

10 kilogramų metamfetamino Lietuvos piliečiai turėjo perduoti bendrininkui suomiui prie vieno viešbučio. Jis lietuvių laukė su tuščiu sporto krepšiu ir voku su pinigais. Narkotikai vėliau buvo aptikti suomio automobilyje „Mercedes-Benz“ ir konfiskuoti.

27 metų lietuvis už grotų sėdės septynerius su puse metų, o 29-erių Lietuvos pilietis – šešerius su puse metų. 40-metis jų bendrininkas suomis gavo mažesnę bausmę, jis už grotų praleis penkerius su puse metų.

Vis dėlto teismas pagailėjo vienos suomės, kuri sėdėjo automobilyje „Mercedes-Benz“, kai vyko narkotikų sandėris. Anot teismo, moteris paprasčiausiai buvo ne vietoje ir ne laiku, ji neturėjo nieko bendro su nusikaltimu.

Suomijos muitininkai apskaičiavo, kad 10 kilogramų metamfetamino gatvėje galėjo būti parduoti už 420 tūkst. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.