Bangladeše iš neįgaliuoju apsimetusio vyro konfiskuoti 25 kg aukso

Bangladešo pagrindinio tarptautinio oro uosto pareigūnai sekmadienį suėmė neįgaliuoju apsimetusį vyrą, bendrininkavusį nedeklaravus gabenant 25 kg aukso.

Radinio vertė siekia 1,5 mln. dolerių (apie 1,3 mln. eurų). <br> „Reuters“/„Scanpix“ asociatyvi nuotr. 
Radinio vertė siekia 1,5 mln. dolerių (apie 1,3 mln. eurų). <br> „Reuters“/„Scanpix“ asociatyvi nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 6, 2017, 4:00 PM, atnaujinta Aug 6, 2017, 4:02 PM

Šis tauriojo metalo kiekis yra didžiausias aptiktas per vieną patikrinimą šiemet Bangladešo oro uoste. Pasak muitininkų, radinio vertė siekia 1,5 mln. dolerių (apie 1,3 mln. eurų). Pastaraisiais metais šalis kovoja su smarkiai suintensyvinusiais savo veiklą aukso kontrabandininkais.

Muitininkams įtarimų sukėlė patikrinimo metu neįgaliojo vežimėlyje sėdėjęs Jamilas Akhteras, šiemet jau 13 kartų keliavęs į užsienį.

„Mūsų komanda jį apieškojo ir rado po jo apatiniais prie šlaunų lipnia juosta pritvirtintus 250 luitų aukso, kurie svėrė 25 kilogramus“, – naujienų agentūrai AFP sakė oro uosto muitinės atstovas Ahsanulas Kabiras.

„Rasto aukso rinkos kaina yra 1,5 mln. dolerių. Tai yra didžiausias vienu kartu paimtas laimikis šiemet“, – pridūrė jis.

Kiek anksčiau sekmadienį lėktuvo, atskridusio iš Singapūro, keleivių tualete pareigūnai rado dar šešis kilogramus aukso, sakė A.Kabiras.

Jau ne pirmą kartą aukso kontrabandininkai, prisidengę neįgaliojo vežimėliu, bando prasmukti pro muitinę.

Pernai tame pačiame oro uoste buvo suimtas tokiu pat būdu bandęs sukčiauti vyras. Jis į Bangladešą mėgino nedeklaravęs įvežti 23 kg aukso.

Bangladešas yra viena populiariausių šalių, per kurią į didžiausią pasaulyje aukso paklausą turinčią Indiją keliauja šio tauriojo metalo luitai.

Per pastaruosius trejus metus Bangladešo oro uostuose pareigūnai jau konfiskavo 1,5 tonos aukso. Dažniausiai jo gabendavosi keleiviai, skrendantys iš Persijos įlankos šalių.

Kontrabandininkai nuolat ieško vis kūrybingesnių darbo metodų: pareigūnai aukso lydinių netgi yra radę paslėptų po žmonių oda.

Pareigūnų teigimu, į kontrabandos tinklus dažnai būna įsipainioję stiuardesės, oro uosto darbuotojai, valytojai ir korumpuoti apsaugos tarnautojai.

uzsienis@bns.lt, +370 5 205 8525 – Užsienio naujienų skyrius 061540

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.