„Al Jazeera“ pasmerkė Izraelio sprendimą uždaryti jos biurus

Transliuotojas „al Jazeera“ pasmerkė Izraelio sprendimą uždaryti Jeruzalėje veikiantį šios Kataro palydovinės televizijos biurą, ir pareiškė, kad tai yra „nedemokratiška“ priemonė, dėl kurios imsis teisinių veiksmų.

 Palydovinis kanalas buvo apkaltintas smurto kurstymu. <br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
 Palydovinis kanalas buvo apkaltintas smurto kurstymu. <br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 7, 2017, 2:03 PM, atnaujinta Aug 7, 2017, 2:09 PM

Izraelis tokį sprendimą priėmė sekdama keturių valstybių, paskelbusių blokadą Katarui, pavyzdžiu. Televizija „al Jazeera“ ir kanalui priklausančios interneto svetainės jau yra blokuojamos Saudo Arabijoje, Jungtiniuose Arabų Emyratuose, Egipte bei Bahreine.

Rijadas ir jo sąjungininkai birželį paskelbė diplomatinę ir ekonominę blokadą Dohai , kaltindami Katarą remiant ekstremistus.

Izraelis sekmadienį pareiškė planuojantis uždaryti šalyje veikiančius transliuotojo „Al-Jazeera“ biurus, nes premjeras Benjaminas Netanyahu apkaltino šį arabišką palydovinį kanalą smurto kurstymu.

Ryšių ministerijos pranešime teigiama, kad bus pareikalauta atšaukti šiam kanalui dirbančių žurnalistų įgaliojimus bei nutraukti jo kabelines ir palydovines transliacijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.