Izraelio sprendimas uždaryti „al Jazeera“ – įžūlus išpuolis prieš žiniasklaidą

 

 Transliuotojas „al Jazeera“ jau pasmerkė Izraelio sprendimą uždaryti Jeruzalėje veikiantį šios Kataro palydovinės televizijos biurą, ir pareiškė, kad ši priemonė yra „nedemokratiška“ ir pažadėjo imtis teisinių veiksmų.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Transliuotojas „al Jazeera“ jau pasmerkė Izraelio sprendimą uždaryti Jeruzalėje veikiantį šios Kataro palydovinės televizijos biurą, ir pareiškė, kad ši priemonė yra „nedemokratiška“ ir pažadėjo imtis teisinių veiksmų.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 7, 2017, 6:54 PM, atnaujinta Aug 7, 2017, 6:56 PM

Izraelio sprendimas uždaryti transliuotojo „al Jazeera“ biurus žydų valstybėje yra „įžūlus išpuolis prieš žiniasklaidos laisvę“, pareiškė pirmadienį „Amnesty International“.

„Šis sumanymas reiškia šiurpinančią žinią, kad Izraelio valdžia netoleruos kritiško nušvietimo“, – pareiškė Magdalena Mughrabi, Londone registruotos organizacijos „Amnesty International“ Artimųjų Rytų ir Šiaurės Afrikos skyriaus direktoriaus pavaduotoja.

„Tai įžūlus išpuolis prieš žiniasklaidos laisvę Izraelyje ir okupuotose Palestinos teritorijose“, – pridūrė ji.

M.Mughrabi paragino Izraelį „sustabdyti bet kokį mėginimą nutildyti kritišką žiniasklaidą“. Ji dar pažymėjo, kad „visi žurnalistai yra laisvi dirbti savo darbą, nepatirdami puldinėjimų ar gąsdinimų“.

Transliuotojas „al Jazeera“ jau pasmerkė Izraelio sprendimą uždaryti Jeruzalėje veikiantį šios Kataro palydovinės televizijos biurą, ir pareiškė, kad ši priemonė yra „nedemokratiška“ ir pažadėjo imtis teisinių veiksmų.

Izraelis tokį sprendimą priėmė sekdamas keturių valstybių, paskelbusių blokadą Katarui, pavyzdžiu. Televizija „al Jazeera“ ir kanalui priklausančios interneto svetainės jau yra blokuojamos Saudo Arabijoje, Jungtiniuose Arabų Emyratuose, Egipte bei Bahreine.

Rijadas ir jo sąjungininkai birželį paskelbė diplomatinę ir ekonominę blokadą Dohai, kaltindami Katarą ekstremistų rėmimu.

Izraelis sekmadienį pareiškė planuojantis uždaryti šalyje veikiančius transliuotojo „Al-Jazeera“ biurus, nes premjeras Benjaminas Netanyahu apkaltino šį arabišką palydovinį kanalą smurto kurstymu.

Ryšių ministerijos pranešime teigiama, kad bus pareikalauta atšaukti šiam kanalui dirbančių žurnalistų įgaliojimus bei nutraukti jo kabelines ir palydovines transliacijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar debatų dalyviai supranta, kur kandidatuoja?