Stambule įtariamas IV narys nudūrė policininką

 

 Užpuolikas subadė pareigūną apie 23 val. vietos (ir Lietuvos) laiku, kai buvo suimtas ir išlaipinamas iš policijos automobilio prie nuovados.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Užpuolikas subadė pareigūną apie 23 val. vietos (ir Lietuvos) laiku, kai buvo suimtas ir išlaipinamas iš policijos automobilio prie nuovados.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-08-14 07:47, atnaujinta 2017-08-14 07:51

Stambule policininkas sekmadienį buvo nudurtas įtariamo džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IV) nario, sulaikyto dėl pasiruošimų įvykdyti mirtininko ataką, pranešė Turkijos žiniasklaida.

Užpuolikas subadė pareigūną apie 23 val. vietos (ir Lietuvos) laiku, kai buvo suimtas ir išlaipinamas iš policijos automobilio prie nuovados, nurodė privati naujienų agentūra „Dogan“.

Šis asmuo buvo sulaikytas įtariant, kad jis ruošiasi susisprogdinti. Po išpuolio prieš pareigūną jis buvo nušautas, pažymėjo valstybinė Anatolijos naujienų agentūra.

Iš įvykio vietos greitosios pagalbos automobiliu išvežtas sužalotas pareigūnas mirė nuo žaizdų.

Kol kas neaišku, kur įtariamasis buvo paslėpęs peilį, kai buvo vežamas į areštą.

2016 metais Turkiją sukrėtė virtinė išpuolių, pareikalavusių šimtų žmonių gyvybių. Kai kurie iš pernai įvykdytų teroro išpuolių buvo kruviniausi per šalies istoriją.

Dėl tų atakų buvo kaltinami IV džihadistai, kontroliavę dideles teritorijas Sirijoje ir Irake, taip pat uždrausta Kurdistano darbininkų partija (PKK), jau ilgiau kaip tris dešimtmečius kovojanti su Turkijos vyriausybe.

Praeitą mėnesį kovos su terorizmu pareigūnai Stambule sulaikė dešimtis įtariamų IS narių. Policija nurodė, kad kai kurie iš jų ruošėsi įvykdyti „sensacingą ataką“ šalies teritorijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.