Meksikoje bendrame kape rasta šimtai žmonių kaulų fragmentų

Meksikoje bendrame kape netoli Tichuanos miesto ir JAV sienos rasta daugiau kaip 600 žmonių kaulų fragmentų, trečiadienį pranešė pareigūnai.

 Kape rasta daugybė kaulų fragmentų.<br> AFP/„Scanpix“ asociatyvioji nuotr.
 Kape rasta daugybė kaulų fragmentų.<br> AFP/„Scanpix“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 17, 2017, 1:29 PM, atnaujinta Aug 17, 2017, 1:31 PM

Žemutinės Kalifornijos valstijos asociacija, ieškanti dingusių asmenų, nurodė, kad bendras kapas netoli Tichuanos, į pietus nuo JAV miesto San Diego, buvo surastas gavus informacijos iš dabar sulaikytų įtariamų narkotikų prekeivių.

Tame pačiame rajone prieš kelerius metus pareigūnai rado kitą bendrą kapą, kuriame vienas Tichuanos nusikalstamo susivienijimo vadeivų Santiago Mezas laidodavo šimtų nužudytų ir chemikaluose ištirpdytų kartelio varžovų palaikus.

Kaulai bus ištirti sostinėje Meksike, bus atlikti DNR testai. Ieškotojai vietą rado pasitelkę bepilotes skraidykles ir palydovinės navigacijos prietaisus, sakė pareigūnai.

Nuo 2006 metų, kai vyriausybė pasiuntė karius kovoti su organizuotu nusikalstamumu, Meksikoje buvo nužudyta daugiau kaip 186 tūkst. žmonių, o dar 30 tūkst. žmonių dingo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.