Rusijoje sulaikytas žymus teatro režisierius, įtariamas sukčiavimu

Rusijos tiriamasis komitetas antradienį pranešė, kad buvo sulaikytas žymus teatro ir kino režisierius Kirilas Serebrenikovas, įtariamas sukčiavimu stambiu mastu.

 47 metų K.Serebrenikovas dirba Rusijos sostinės Gogolio centro teatro meno vadovu.<br> „Sputnik“/„Scanpix“ nuotr. 
 47 metų K.Serebrenikovas dirba Rusijos sostinės Gogolio centro teatro meno vadovu.<br> „Sputnik“/„Scanpix“ nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 22, 2017, 12:20 PM, atnaujinta Aug 22, 2017, 12:27 PM

47 metų K.Serebrenikovas dirba Rusijos sostinės Gogolio centro teatro meno vadovu, o jo pastatymai rodomi ir legendiniame Maskvos didžiajame teatre.

Tiriamasis komitetas, tiriantis sunkius nusikaltimus, savo pranešime sakė, kad režisierius buvo sulaikytas dėl įtarimų, kad iš valstybės biudžeto per trejus metus jis pasisavino mažiausiai 68 mln. rublių (977 tūkst. eurų).

Jei bus pripažinta K.Serebrenikovo kaltė, jam gresia iki 10 metų kalėjimo.

Tiriamojo komiteto atstovų teigimu, artimiausiu bus kreiptasi į teismą, ir šis nuspręs, ar skirti jam areštą. Tyrėjai jau anksčiau atėmė K.Serebrenikovo pasą, kad jis negalėtų išvykti iš šalies.

Tyrėjai gegužę jau apklausė režisierių ir apieškojo jo butą Maskvoje ir Gogolio centro teatrą. Tąkart įtakingiausi Rusijos menininkai protestavo prieš tokius teisėsaugos veiksmus.

Šioje byloje policija suėmė tris asmenis, iš kurių vienam skirtas namų areštas, o kiti du tebėra už grotų.

Byloje figūruoja atskiras K.Serebrenikovo Maskvoje įkurtas teatro projektas „Platforma“.

Buvusi teatro buhalterė davė parodymus prieš režisierių ir apkaltino jį pasisavinus pinigus, valstybės skirtus minėtam projektui, šį mėnesį sakė tyrėjai per teismo posėdžius dėl jos sulaikymo.

Neseniai K.Serebrenikovas buvo įsipainiojęs į skandalą dėl savo prieštaringai vertinamo naujo Maskvos didžiajam teatrui pastatyto baleto spektaklio apie žymų šokėją Rudolfą Nurejevą, pabėgusį į Vakarus.

Teatras atšaukė spektaklį liepą likus trims dienoms iki premjeros, nes esą jis buvo nebaigtas. Tokį teatro sprendimą kritikai pavadino beprecedenčiu.

V.Urinas tada sakė, kad baleto premjera įvyks kitų metų gegužę, bet K.Serebrenikovo sulaikymas kelia abejonių, ar tas pastatymas apskritai bus rodomas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.