Per klaidą JK beveik 100 ES piliečių išsiuntė laiškus su nurodymu išvykti iš šalies

Jungtinės Karalystės (JK) teigimu, per klaidą beveik 100 Europos Sąjungos (ES) piliečių buvo išsiųsti laiškai su nurodymu išvykti iš šalies. Tai gėdinga klaida, kai dėl ES piliečių teisių JK vis dar vyksta derybos, skelbia "Reuters".

Nors Didžioji Britanija žada palankų susitarimą ES piliečiams, kol kas dar nėra aišku, kaip bus apsaugotos jų teisės.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Nors Didžioji Britanija žada palankų susitarimą ES piliečiams, kol kas dar nėra aišku, kaip bus apsaugotos jų teisės.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 23, 2017, 9:06 PM

JK vidaus reikalų ministerija teigė vykdanti tyrimą dėl beveik 100 ES šalių piliečių išsiųstų laiškų, kuriuose rašoma, kad jie pagal imigracijos įstatymą bus išsiųsti iš šalies.

"Per klaidą išsiųsta apie 100 laiškų. Mes skubiai aiškinamės, kodėl tai įvyko. Bandome susisiekti su visais tokį laišką gavusiais asmenimis, kad šie nekreiptų dėmesio į laiškus. Aiškiai nurodome, kad Didžiojoje Britanijoje gyvenančių ES piliečių teisės lieka nekeičiamos", - teigiama šalies vidaus reikalų ministerijos atstovės pranešime.

Nors Didžioji Britanija žada palankų susitarimą ES piliečiams, kol kas dar nėra aišku, kaip bus apsaugotos jų teisės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.