Lenkijos premjerė atmetė Emmanuelio Macrono „arogantišką“ kritiką

 

B.Szydlo sako, kad  jaunajam Prancūzijos lyderiui trūksta politinės patirties.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
B.Szydlo sako, kad  jaunajam Prancūzijos lyderiui trūksta politinės patirties.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 25, 2017, 8:46 PM, atnaujinta Aug 25, 2017, 8:48 PM

Lenkijos ministrė pirmininkė penktadienį pareiškė, kad Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono kritika jos dešiniojo sparno konservatyviajai vyriausybei yra „arogantiška“, ir užsiminė, kad jaunajam lyderiui trūksta politinės patirties.

„Galbūt jo (E.Macrono) arogantiški komentarai yra jo politinės patirties stokos rezultatas. Aš tai suprantu, bet tikiuosi, kad jis ištaisys savo klaidą ir ateityje labiau valdysis“, – dešiniojo sparno naujienų portalui wPolityce.pl sakė premjerė Beata Szydlo.

Gegužę į valdžią atėjęs E.Macronas, anksčiau penktadienį, sukritikavo B.Szydlo vyriausybę, kad ši veikia „prieš Europos interesus“, ir įspėjo, kad Varšuva rizikuoja ateityje būti išstumta į bloko „paribius“.

B.Szydlo vyriausybė, nuo savo valdymo pradžios 2015 metų spalį, yra gausiai kritikuojama ES dėl virtinės reformų, anot kritikų, neatitinkančių demokratijos ir teisinės valstybės normų.

Europos Sąjunga praėjusį mėnesį ėmėsi teisinių veiksmų prieš B.Szydlo partijos „Įstatymas ir teisingumas“ (PiS) vyriausybę dėl naujo įstatymo, kuris, kaip baiminamasi, paveiks teismų nepriklausomybę.

„Mūsų dienų Lenkija nėra šalis, kuri gali nušviesti kelią Europai – tai šalis nusprendusi daugeliu atžvilgių eiti prieš Europos interesus“, – per penktadienio spaudos konferenciją Bulgarijos pajūrio mieste Varnoje sakė E.Macronas.

„Ši šalis stumia save Europos ateities istorijos paraščių link“, – pridūrė jis.

E.Macronas pasisakė B.Szydlo pakartojus, kad Varšuvai nepriimtinas Prancūzijos prezidento siekis pakeisti dviprasmiškai vertinamą ES taisyklę, leidžiančią įmonėms siusti laikinus darbuotojus iš šalių, kuriose darbo užmokestis mažesnis ir nemokėti vietinių socialinių įmokų.

B.Szydlo vėliau penktadienį Varšuvoje atšovė, kad „prezidentui linkėtų taikinančio vaidmens ir neardyti ES“.

„Norėčiau jums priminti prezidente Macronai, kad Lenkija, lygiai kaip Prancūzija, yra ES narė. Turime tas pačias teises kaip Prancūzija ir kitos valstybės narės, ir naudosimės šiomis teisėmis Lenkijos ir lenkų labui.“, – sakė B.Szydlo.

„Patarčiau prezidentui užsiimti savo šalies reikalais. Galbūt jis sugebės pasiekti tokius pat ekonominius rezultatus ir tokį patį piliečių saugumo lygį, kokį užtikrina Lenkija“, – pridūrė premjerė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.