Ispanijos premjeras aiškinosi parlamente dėl jo partiją persekiojančių korupcijos skandalų

Ispanijos premjeras Mariano Rajoy trečiadienį gynė savo darbo vyriausybės vadovo poste rezultatus, stojęs prieš parlamentarus atsakyti į klausimus apie korupcijos skandalus, su kuriais siejama jo valdančioji Liaudies partija.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 30, 2017, 1:59 PM, atnaujinta Aug 30, 2017, 2:05 PM

M.Rajoy sakė, jog ne kartą dėl to jau aiškinosi parlamente ir nemato priežasčių, kodėl vėl turėtų tai daryti. Premjeras kaltino opozicines partijas, kad jos siekia surengti inkvizicijos procesą.

Premjeras liepą davė parodymus teisme dėl didelio korupcijos skandalo, siejamo su Liaudies partija. Ši byla yra susijusi su vadinamųjų dėkingumo mokesčių schema, pagal kurią, kaip įtariama, įmonės mainais į kontraktus duodavo kyšius buvusiems Liaudies partijos parlamentarams ir valstybės tarnautojams.

Tai buvo pirmasis kartas, kai pareigas einantis Ispanijos vyriausybės vadovas davė parodymus teisme.

Pats M.Rahoy nėra kaltinamas jokiais nusižengimais. Anksčiau neigęs partijai metamus kaltinimus, dabar premjeras sako, jog jam nebuvo žinoma apie jokius pažeidimus, susijusius su partijos finansais.

Savo kiek daugiau nei pusvalandį trukusią kalbą parlamente premjeras pradėjo pasmerkdamas terorizmą ir išreikšdamas solidarumą su žmonėmis, nukentėjusiais per anksčiau šį mėnesį Katalonijoje įvykdytas atakas, pareikalavusias 15 gyvybių.

Kalbėdamas apie korupcijos problemą, premjeras pažymėjo, kad „Ispanijoje neegzistuoja nebaudžiamumas“ , o visos su korupcija susijusios bylos yra nagrinėjamos teismuose.

Opozicinės Socialistų partijos atstovė Margarita Robles sakė, kad M.Rajoy yra premjeras, ant kurio krenta įtarimų šešėlis. Pasak jos, teigiama, kad M.Rajoy taikstėsi su, kaip įtariama, neteisėtu savo partijos finansavimu, o jo trečiadienio pasirodymas parlamente šių įtarimų neišsklaidė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.