42 metus teisybės dėl sūnaus mirties ieškojusi moteris sulaukė kraupios žinios

Motina, 42 metus kovojusi už galimybę sužinoti, kas nutiko jos mirusiam sūnui, sulaukė žinios, kad jos baimės pasitvirtino. Škotės Lydios Reid kūdikio kape buvo palaidotas tuščias karstelis, kaip ji visą šį laiką ir teigė, skelbia BBC.

 L.Reid 42 metus tikino, kad jos sūnaus kūnas karste nebuvo palaidotas. Dabar atvėrus jį paaiškėjo, kad tai tiesa. 
 L.Reid 42 metus tikino, kad jos sūnaus kūnas karste nebuvo palaidotas. Dabar atvėrus jį paaiškėjo, kad tai tiesa. 
 L.Reid 42 metus tikino, kad jos sūnaus kūnas karste nebuvo palaidotas. Dabar atvėrus jį paaiškėjo, kad tai tiesa. 
 L.Reid 42 metus tikino, kad jos sūnaus kūnas karste nebuvo palaidotas. Dabar atvėrus jį paaiškėjo, kad tai tiesa. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 4, 2017, 11:44 AM, atnaujinta Sep 4, 2017, 11:54 AM

Žlugdančių žinių iš Škotijos teismo sulaukusi moteris teigė, kad Edinburgo kapinėse ekshumavusi jos sūnaus Gary karstą antropologė Sue Black rado tik kryžių, įkapes, kepurėlę ir vardo kortelę, ant kurios vaiko vardas buvo parašytas su klaida – Garry. 

„Jokių kaulų liekanų ar suirusių palaikų nebuvo aptikta. Egzistuoja tik vienas paaiškinimas – kūnas niekada nebuvo įdėtas į tą karstą“, – teigė škotė. 

L.Reid sūnus mirė praėjus vos 7 dienoms nuo jo gimimo Edinburgo karališkoje vaikų ligoninėje 1975 metais. 

Kai moteris paprašė pamatyti savo sūnų, jai buvo parodytas svetimas kūdikis

„Aš prieštaravau, bet man pasakė, kad aš kenčiu nuo pogimdyvinės depresijos. NIekas manimi netikėjo. Kūdikis buvo didžiulis ir šviesiaplaukis, o maniškis – tamsiaplaukis ir mažas. Tai nebuvo mano vaikas“, – moteris teigė „BBC Scotland“. 

68 metų britė daugiau nei keturis dešimtmečius kovojo mėgindama išsiaiškinti, kas iš tiesų nutiko jos sūnui. Be to, moteris pradėjo aiškintis, kaip Jungtinės Karalystės ligoninėse mirę kūdikiai galėjo būti neteisėtai naudojami tyrimams. 

Škotijos sveikatos apsaugos sistemos vadovai buvo priversti pripažinti šią praktiką po tyrimo. 1970-2000 metais regiono ligoninėse buvo išsaugota apie 6000 organų ar audinių pavyzdžių, dalis jų – iš vaikų. 

L.Reid taip pat spėja, kad jos sūnaus organai buvo paimti be jos leidimo, tačiau moteris iki šiol neturi jokių įrodymų. 

„Norėjau įrodyti, kad mano kūdikio nėra tame karste. Kol neįsitikinau, negalėjau būti tikra, kad jo reikia ieškoti kitur. Bet aš labai norėjau suklysti. Labai norėjau būti apšaukta kvaila sene, tačiau vos Sue pakėlė audeklą, supratau, kad karste nieko nėra, – kalbėjo L.Reid. – Mano širdis sužeista. Labai liūdna suprasti, kad visus šiuos metus eidavau pagerbti savo sūnaus, tačiau jo čia nebuvo. Jis yra žmogus ir nusipelno būti padoriai palaidotas.“

Škotė įsitikinusi, kad kažkas turėtų žinoti, kas nutiko Gary palaikams. 

„Net jeigu jis buvo sudegintas, aš noriu žinoti. Net jeigu jis plūduriuoja stiklainyje kur nors ligoninėje, aš noriu žinoti. Jeigu galiu susigrąžinti sūnų, aš noriu susigrąžinti sūnų. Jeigu tai neįmanoma, bent jau pasakykite man tai ir duokite ramybę“, – tikino moteris. 

L.Reid teigė jau nuo organų paėmimo iš mirusių ligonių skandalo žinojusi, kad jos atvejis gali būti susijęs su šia istorija. Jai pritarė ir tuščią kūdikio karstą iškasusi antropologė. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.