ES neatmeta galimybės griežtinti sankcijas Šiaurės Korėjai

Europos Sąjunga derins savo veiksmus su Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Tarybos sprendimais dėl to, kaip reaguoti į įvykius Korėjos pusiasalyje, pirmadienį pareiškė Bendrijos diplomatijos vadovės Federicos Mogherini atstovė Catherine Ray.

 ES svarsto apie sankcijų Šiaurės Korėjai sugriežtinimą. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
 ES svarsto apie sankcijų Šiaurės Korėjai sugriežtinimą. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 4, 2017, 3:53 PM, atnaujinta Sep 4, 2017, 4:00 PM

„Europos Sąjunga dabar taiko savo priimtas labai plataus masto (suvaržymo) priemones (Šiaurės Korėjai), o papildomų priemonių įvedimas – tai, žinoma, yra variantas, kuriuo ES gali pasinaudoti, tačiau visus sprendimus priima Ministrų Taryba“, – aiškino C.Rey spaudos konferencijoje Briuselyje.

Ji priminė apie F.Mogherini žodžius po Šiaurės Korėjos atlikto paskutinio branduolinio bandymo, kai ES užsienio politikos vadovė pareiškė įtraukusi šį klausimą į neoficialaus Europos Sąjungos užsienio reikalų ministrų susitikimo darbotvarkę. Susitikimas vyks Taline rugsėjo 7-8 dienomis.

C.Ray taip pat pabrėžė, kad Briuselis „labai susidomėjęs laukia šios dienos JT Saugumo Tarybos posėdžio, kuriame bus nagrinėjama ši tema“. ES tikisi, kad JT Saugumo Taryba užims „griežtą ir efektyvią“ poziciją šiuo klausimu, pridūrė ji.

Taip C.Ray atsakė į klausimą dėl galimybės ES savarankiškai prieš Šiaurės Korėją imtis papildomų sankcijų, apie kurias sekmadienį kalbėjo Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.