Ukrainos ir Lenkijos sienos perėjoje susirėmė Michailo Saakašvilio šalininkai ir priešininkai

Michailas Saakašvilis su jį lydinčiais Ukrainos politikais nusprendė į Ukrainą įvažiuoti traukiniu „Intercity“.

 AFP/Scanpix nuotr.
 AFP/Scanpix nuotr.
 Reuters/Scanpix nuotr.
 Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 10, 2017, 1:09 PM, atnaujinta Sep 10, 2017, 4:38 PM

„Prie Krakoveco susirinko mūsų šalininkų, bet yra ir „tituškų“, kai kurie jų ginkluoti. Kad būtų išvengta provokacijų, mes visi pasitarėme, mes galime atvažiuoti „Intercity“ (traukiniu). Manau visi pateks į traukinį ir mes kirsime sieną“, – pasakė M.Saakašvilis per spaudos konferenciją Peremyšlyje.

Ukrainos traukinys „Intercity“ kursuoja maršrutu Peremyšlis-Lvovas-Kijevas. Dokumentai tikrinami traukinyje.

Anksčiau buvo pranešta, kad Ukrainos partijos „Ruch novych sil“ lyderis, buvęs Odesos srities gubernatorius M.Saakašvilis su žmona, sūnumi, Europos parlamento viceprezidentu Jaceku Saryusz-Wolskiu (Jaceku Sarijušu Volskiu) bei grupe Ukrainos politikų ir liaudies deputatų iš Lenkijos miesto Žešuvo atvyko prie Lenkijos ir Ukrainos sienos Krakoveco perėjos.

Kartu su juo autobusu keliavo ir opozicinės partijos Ukrainoje „Batkivščyna“ lyderė Julija Tymošenko bei keli jos frakcijos parlamente nariai. Autobuse buvo ir frakcijoms nepriklausantys deputatai Dmitrijus Dobrodomovas bei Viktoras Čiumakas ir partijos „Spravedlyvist“ („Teisingumas“) vadovas Valentynas Nalyvaičenka.

J.Tymošenko žurnalistams pareiškė, kad į Žešuvą sekmadienį atvyko Ukrainos liaudies deputatų grupė ne tik palaikyti M.Saakašvilio, o ir apginti demokratijos vertybes ir neleisti Ukrainoje įsigalėti diktatūrai.

Tokia proga „Batkivščyna“ lyderė paragino „visus susivienyti“ ir kurti Ukrainoje laisvą ir demokratinę visuomenę.

M.Saakašvilis tvirtina neplanuojąs versti Ukrainos prezidento sekmadienį.

„Neturiu planų ką nors versti, – sakė jis Gruzijos televizijos kanalui „Rustavi-2“. – Mano planai – atvažiuoti ir ginti savo teises teisme be ekscesų“.

Perėjos Ukrainos pusėje įvyko M.Saaakšvilio sąjungininkų ir priešininkų susistumdymas, pranešė agentūros „RIA novosti“. Pasak jos korespondento, „apie 100 šalininkų pasipiktino, kad atvyko ir vadinamųjų „tituškomis“ vadinamų provokatorių“. Įsikišo policija, kuri apsupo įtariamuosius provokatorius.

Anksčiau sekmadienį M.Saakašvilis, komentuodamas apie Ukrainos valdžios reakciją į jo planus, sakė, kad P.Porošenka jo bijąs.

„Porošenka galvoja – jei aš atvažiuosiu į Ukrainą, jis bus nuverstas, kalbėjo jis. – Matyt, jo nuomonė apie mane perdėta. Nežinau, kas jam tai įkalė į galvą. (Eduardas) Ševardnadzė taip manęs nebijojo, kaip jis. Negaliu to paaiškinti. Tačiau, kadangi tiek žmonių atėjo manęs palaikyti, matyt, dėl to bijoma“.

Paklaustas, ar nebijąs, kad atvykęs į Ukrainą bus išduotas Gruzijai, M.Saakašvilis atsakė, tokį variantą atmetąs, bet esąs pasirengęs bet kuriam scenarijui. Jei P.Porošenka būtų to norėjęs, galėjęs išduoti jį anksčiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.