Po laivų susidūrimo prie Singapūro ieškoma penkių dingusių jūreivių

Prie Singapūro krantų trečiadienį susidūrus žemsiurbei ir tanklaiviui, dingo penki žemsiurbės įgulos nariai, pranešė pareigūnai.

 Scanpix asociatyvioji nuotr.
 Scanpix asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 13, 2017, 7:52 AM

Incidentas įvyko vos kelios savaitės po tame pačiame rajone aukų pareikalavusios nelaimės, į kurią pateko JAV karo laivas.

Po anksti trečiadienį judriame Singapūro sąsiauryje įvykusio incidento buvo pradėta keturių kinų jūreivių ir vieno įgulos nario iš Malaizijos paieška, pranešė Singapūro Laivybos ir uostų administracija (MPA).

Dar septyni kinų jūreiviai iš Dominikoje registruotos žemsiurbės, kuri po susidūrimo su tanklaiviu apvirto, buvo išgelbėti ir nuvežti į ligoninę.

Indonezijoje registruotam tanklaiviui buvo apgadinta priekinė korpuso dalis, bet jis yra stabilus, niekas iš jo įgulos nenukentėjo, nurodė MPA.

MPA pareiškime sakoma, kad ji „vadovauja paieškos ir gelbėjimo operacijoms“, kuriose dalyvauja laivai ir oro pajėgų sraigtasparnis.

Laivyba Singapūro sąsiauryje nesutriko, priduriama pareiškime.

Rugpjūčio 21 dieną netoli Singapūro sąsiaurio susidūrė JAV eskadrinis minininkas „USS John S. McCain“ ir tanklaivis; po susidūrimo amerikiečių laivo šone atsivėrė didelė skylė, pro kurią dalį laivo patalpų užliejo vanduo.

Po susidūrimo užlietose patalpose buvo rasta 10 žuvusių JAV jūrininkų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.