Išžagintos 10-metės byloje - netikėtas posūkis

Indijos policija iš naujo atvėrė išprievartautos ir kūdikį pagimdžiusios 10-metės bylą. Pasirodo, kūdikio tėvas – ne jos dėdė, kuris prisipažino dukterėčią išžaginęs ir yra teisiamas.

 Byla iššaukė masinius protestus Indijoje. <br> AFP/Scanpix nuotr.
 Byla iššaukė masinius protestus Indijoje. <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BBC ir „Lietuvos rytas“ inf.

2017-09-14 17:00

Po to, kai Indijos aukščiausiasis teismas neleido dešimtmetei atlikti aborto, ji praėjusį mėnesį susilaukė mergytės. 10-metė nežinojo, jog laukiasi vaiko, – tėvai jau pasakė, kad operacija atlikta, nes ji pilve turėjo akmenį.

Mergaitė pasakojo, kad ne kartą buvo išprievartauta dėdės, o į penktąją dešimtį įkopęs kaltinamasis šių kaltinimų neneigė.

Jis buvo suimtas ir teisiamas specialaus teismo, kuris nagrinėja nusikaltimus prieš vaikus.

Kai atlikus DNR tyrimą paaiškėjo, kad vaikas yra ne mergaitės dėdės, kilo įtarimų, jog ją galėjo išnaudoti ir kiti vyrai.

„Iki šiol nebuvo svarstoma jokia kita galimybė, tirtas tik dėdės atvejis. Mergaitė liudijo prieš teismą vaizdo konferencijos būdu ir labai aiškiai nurodė, kad ją žagino dėdė, tiksliai atskleidė faktus apie išnaudojimą“, – teigė pareigūnas, susijęs su šios bylos tyrimu.

Kad neverta įtarinėti nieko kito, tvirtino ir mergaitės motina. Todėl dabar, kai kūdikio DNR nesutampa su įtariamojo, viskas pasisuko netikėta linkme.

Policija antradienį darsyk vyko kalbėtis su 10-mete ir jos šeima. Taip pat nurodyta iš naujo atlikti DNR testus, kad būtų įsitikinta, jog nepadaryta jokia klaida.

Mergaitės šeima nenorėjo pasilikti naujagimio, todėl kol kas jį prižiūri socialinės rūpybos darbuotojai. Vėliau jis bus atiduotas įvaikinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.