Tunisas panaikino draudimą musulmonų tikėjimą išpažįstančioms moterims tekėti už ne musulmonų

Tunisas panaikino dešimtmečių senumo draudimą musulmonų tikėjimo moterims ištekėti už ne musulmonų, ketvirtadienį skelbia šalies prezidentūra.

AFP/ Scanpix nuotr.
AFP/ Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 14, 2017, 8:28 PM

„Sveikinimai Tuniso moterims apgynusioms teisę į laisvę pasirinkti savo antrąją pusę“, – „Facebook“ rašė prezidentūros atstovė Saida Garrach.

Apie draudimo panaikinimą paskelbta praėjus mėnesiui po Tuniso prezidento Bejio Caidu Essebsio prašymo panaikinti 1973 metais priimtą draudimą.

Lig šiol ne musulmonų tikėjimo vyras, norėjęs vesti tunisietę, turėjo atsiversti į Islamą ir pateikti tai įrodantį sertifikatą.

Žmogaus teisių grupės šioje šiaurės Afrikos šalyje vykdė kampaniją, siekdami, kad draudimas būtų panaikintas, nes, anot jų, jis žeidžia vieną pagrindinių žmogaus teisių – pasirinkti savo antrąją pusę.

Palyginus su dauguma kitų arabų pasaulio šalių, Tunisas laikomas viena pažangiausių šalių moterų teisių klausimu, tačiau šalyje moterys vis dar diskriminuojamos, ypač su paveldėjimu susijusioje srityje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.