Kuveitas nurodė Šiaurės Korėjos ambasadoriui per mėnesį išvykti iš šalies

JAV sąjungininkas Kuveitas suteikė Šiaurės Korėjos ambasadoriui mėnesį laiko, kad išvyktų iš šios Persijos įlankos valstybės, bei sumažins savo diplomatinės atstovybės Pchenjane rangą, sakė sekmadienį naujienų agentūrai AFP vienas vyresnio rango Kuveito diplomatas.

 Kuveitas reaguoja į Šiaurės Korėjos veiksmus. <br> AFP/Scanpix nuotr.
 Kuveitas reaguoja į Šiaurės Korėjos veiksmus. <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 17, 2017, 3:25 PM, atnaujinta Sep 17, 2017, 3:38 PM

Šiaurės Korėjos diplomatinė atstovybė emyrate taip pat bus sumažinta iki vieno reikalų patikėtinio ir trijų diplomatų, sakė šaltinis, prašęs neminėti jo pavardės.

Ši priemonė paskelbta praėjus mažiau kaip dviem savaitėms nuo Kuveito emyro šeicho Sabaho al Ahmado al Sabaho apsilankymo Vašingtone.

Kuveitas nebeatnaujins leidimų šiuo metu emyrate dirbantiems darbininkams iš Šiaurės Korėjos, kai dabartiniai projektai bus užbaigti „per vienerius ar dvejus metus“.

Kuveite dirba nuo dviejų iki pustrečio tūkstančio šiaurinių korėjiečių, dar tūkstančiai jų dirba kitose Persijos įlankos valstybėse.

Kuveitas taip pat nutarė nebeišduoti vizų Šiaurės Korėjos piliečiams ir įšaldyti visus prekybos ryšius bei lėktuvų skrydžius su Pchenjanu.

Pasak Azijos diplomatų, Pietų Korėja ir Japonija spaudžia Persijos įlankos valstybes, kad jos nebeįdarbintų šiaurinių korėjiečių, nes jų siunčiami namo pinigai duoda naudos valdančiajam režimui.

Šiaurės Korėja, atsakydama į nauja JT sankcijas, penktadienį virš Japonijos teritorijos paleido balistinę raketą, kuri nukrito Ramiajame vandenyne.

Jungtinių Tautų generalinis sekretorius Antonio Guterresas pasmerkė naujausią Šiaurės Korėjos balistinės raketos bandymą ir pareiškė, kad kitą savaitę ši krizė bus svarstoma JT Generalinės Asamblėjos sesijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.