Donaldas Trumpas pareiškė, kad biurokratija stabdo Jungtines Tautas

Per savo pirmąjį vizitą Jungtinėse Tautose JAV prezidentas Donaldas Trumpas pirmadienį, Generalinės Asamblėjos išvakarėse, lankėsi įvairiuose susitikimuose.

 AFP/Scanpix nuotr.
 AFP/Scanpix nuotr.
Donaldas Trumpas <br> Scanpix nuotr.
Donaldas Trumpas <br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 18, 2017, 6:19 PM

Pirmadienio rytą D.Trumpas sakė kalbą per JAV remiamą renginį, skirtą pristatyti JT reformas. Kiek anksčiau respublikonas nevengdavo kritikuoti šią 193 valstybes vienijančią organizaciją.

D.Trumpas paragino JT sumažinti biurokratiją, reformuoti pasenusią sistemą, o šalis nares – ieškoti būdų įgyvendinti pokyčius ir „ginti tikrai drąsias reformas“.

„Jungtinės Tautos buvo įkurtos tikrai kilniais tikslais. Tai yra – patvirtinti asmens orumą ir vertę bei siekti tarptautinės taikos. Jungtinės Tautos padėjo siekti šių tikslų daugybe būdų: pamaitindamos badaujančius, suteikdamos pagalbą po nelaimių ir gindamos moterų ir mergaičių teises daugybėje bendruomenių visame pasaulyje. Tačiau pastaraisiais metais Jungtinės Tautos dėl biurokratijos ir netinkamo valdymo nepasiekė viso savo potencialo“, – pareiškė jis.

„Siekiame Jungtinių Tautų, kurios atgautų viso pasaulio žmonių pasitikėjimą, – teigė JAV lyderis. – Kad gerbtume savo tautų žmones, privalome užtikrinti, kad nė vieno, nė vienos šalies narės, neslėgtų neproporcinga našta; tiek kariniu, tiek finansiniu atžvilgiu.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.