Donaldo Trumpo atsakas: „Kim Jong-unas sulauks iki šiol neregėto išbandymo“

JAV prezidentas Donaldas Trumpas tviteryje paskelbė atsakymą Šiaurės Korėjos lyderiui Kim Jong-unui. D.Trumpas pareiškė, kad Šiaurės Korėjos lyderis yra beprotis, žudantis savo tautą ir sulauks iki šiol nematyto išbandymo, skelbia BBC. 

 D.Trumpas pasiuntė dar vieną perspėjimą Šiaurės Korėjai. <br> AFP/Scanpix nuotr.
 D.Trumpas pasiuntė dar vieną perspėjimą Šiaurės Korėjai. <br> AFP/Scanpix nuotr.
 Kim Jong-unas pareiškė, kad JAV prezidentas yra beprotis. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Kim Jong-unas pareiškė, kad JAV prezidentas yra beprotis. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 22, 2017, 2:07 PM, atnaujinta Sep 22, 2017, 5:32 PM

Be to, JAV prezidentas ketvirtadienį atvėrė kelią paskelbti sankcijas užsienio įmonėms, palaikančioms verslo ryšius su Šiaurės Korėja.

Ši priemonė turėtų drastiškai padidinti spaudimą Pchenjano režimui.

Toliau verždamas ekonominę kilpą aplink Pchenjano režimą D.Trumpas paskelbė pasirašęs įsaką, leidžiantį taikyti sankcijas „fiziniams ir juridiniams asmenims, finansuojantiems ir padedantiems vykdyti prekybą su Šiaurės Korėja“.

Dėl šios priemonės Kinijos bankams ar Rusijos investuotojams gali tekti rinktis, ar palaikyti verslo ryšius su Šiaurės Korėja, ar pakliūti į JAV „juodąjį sąrašą“.

„Mūsų naujasis įsakas atkirs pajamų šaltinius, iš kurių finansuojamos Šiaurės Korėjos pastangos kurti pavojingiausius iš žmonijai žinomų ginklų“, – sakė prezidentas.

Žada išbandyti bombą

Šiaurės Korėjos diplomatijos vadovas ketvirtadienį pareiškė, kad jo šalis gali išbandyti vandenilinę bombą virš Ramiojo vandenyno ir taip išpildyti šalies lyderio Kim Jong-uno pažadą imtis „aukščiausio lygio“ veiksmų prieš Jungtines Valstijas, pranešė Pietų Korėjos žiniasklaida.

Šiaurės Korėjos užsienio reikalų ministras Ri Yong Ho šiuos komentarus išsakė Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos kuluaruose po neįprasto tiesioginio Kim Jong-uno atsakymo į JAV prezidento D.Trumpo grasinimą „visiškai sunaikinti“ Šiaurės Korėją.

Pietų Korėjos naujienų agentūros „Yonhap“ pranešime sakoma, kad Ri Yong Ho sakė žurnalistams Niujorke, jog jo šalies atsakas „galėtų būti galingiausios vandenilinės bombos detonavimas Ramiajame vandenyne“.

Ri Yong Ho esą pridūrė: „Nežinome, kokių veiksmų gali būti imtasi, nes šį įsakymą duos lyderis Kim Jong-unas.“ Vašingtonas ir jo sąjungininkai tokį bandymą neabejotinai laikytų didele provokacija. 

Šiaurės Korėjos lyderis penktadienį pareiškė, kad JAV prezidentas D.Trumpas  yra „pamišęs“, ir perspėjo, kad privers savo priešininką „brangiai sumokėti“ už Jungtinėse Tautose išsakytą grasinimą sunaikinti jo šalį.

Neįprastas tiesioginis Kim Jong-uno atsakymas buvo paskelbtas po antradienį pasaulį nustebinusio D.Trumpo pareiškimo. Jungtinių Valstijų lyderis, pirmąkart sakydamas kalbą JT Generalinėje Asamblėjoje, perspėjo Šiaurės Korėją, kad Vašingtonas ją „visiškai sunaikins“, jeigu Pchenjanas užpultų JAV arba jų sąjungininkes.

Kim Jong-unas, kurį D.Trumpas pašaipiai vadino „Raketininku“ (Rocket Man), taip sakė abejojantis, ar JAV lyderis yra sveiko proto.

 

 

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.