Vokietijoje vyras grasino užnuodyti maistą prekybos centruose, jei negaus pinigų

Vokietijos policija sulaikė spėjamą nusikaltėlį, kuris grasino nuodyti parduotuvėse maisto produktus, jeigu mažmeninės prekybos tinklai nesumokės jam 10 milijonų eurų. Tai šeštadienį pranešė DPA. 

 Vyras grasino užnuodyti maistą dideliuose prekybos centruose.<br> AFP/„Scanpix“ nuotr.
 Vyras grasino užnuodyti maistą dideliuose prekybos centruose.<br> AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-09-30 11:04, atnaujinta 2017-09-30 15:19

Prokuratūra ketina jau šeštadienį prašyti leidimo suimti 55 metų vyrą. Piktadariui sučiupti buvo sudaryta speciali 220 pareigūnų grupė. Nustatyti jo tapatybę padėjo stebėjimo kamerų įrašai. 

Kaip jau buvo pranešta, vyras užnuodijo kelių rūšių maisto produktus Fridrichshafeno (Badeno-Viurtembergo žemė) parduotuvėse ir grasino užnuodyti dar daugiau prekių, jeigu negaus pinigų. Kaip nuodingąją medžiagą nusikaltėlis naudojo etilenglikolį, kurio didelės koncentracijos gali tapti mirties priežastimi. 

Ketvirtadienį laikraštis „Bild“ pranešė, kad grasinami laiškai buvo nusiųsti keliems Vokietijos prekybos koncernams, tarp jų - „Aldi", „Rossmann", DM, „deka“, „Norma“, „Rewe“. 

Siekdamas parodyti, kad nejuokauja, šantažuotojas pietiniame Frydrichshafeno mieste praėjusią savaitę užnuodijo penkis kūdikių maisto indelius ir pranešė policijai, kurioje parduotuvėje yra šie užnuodyti produktai.

Gaminiai, kuriuose rasta etilenglikolio, naudojamo antifrizui ir stabdžių skysčiui gaminti, buvo sėkmingai pašalinti iš prekybos. Tačiau visoje šalyje buvo paskelbtas policijos prašymas suteikti informacijos apie įtariamąjį ir įspėjimas, kad gali būti sugadinti ir kiti maisto produktai.

Parduotuvių, kuriose buvo rasta indelių su užterštu kūdikių maistu, stebėjimo kameros aiškiai užfiksavo 55-erių metų įtariamojo veidą. Jo pavardė neskelbiama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.