Nuogo menininko performansas Brazilijoje sulaukė prieštaringų vertinimų

Menininkas, kuris per vieną performansą kviečia visuomenę manipuliuoti jo nuogu kūnu, Brazilijoje sulaukė prieštaringų vertinimų, kai jį palietė maža mergaitė ir dėl to buvo pradėtas tyrimas.

 Brazilijoje performansą surengęs menininkas W.Schwartzas sulaukė kaltinimų.<br> „Facebook“ nuotr. 
 Brazilijoje performansą surengęs menininkas W.Schwartzas sulaukė kaltinimų.<br> „Facebook“ nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 1, 2017, 5:36 PM

Brazilų choreografo Wagnerio Schwartzo darbas „La Bete“ antradienį buvo demonstruojamas per 35-osios „Brazilijos meno panoramos“ San Paulo šiuolaikinio meno muziejuje (MAM) atidarymą.

Socialinėje žiniasklaidoje išplatintoje filmuotoje medžiagoje matyti, kaip visiškai nuogas W.Schwartzas ramiai guli ant grindų, o moteris ir jos dukra ropoja aplink ir paliečia jo kojų pirštus. Naujienų pranešimuose sakoma, kad mergaitė atrodo maždaug ketverių metų amžiaus.

Jos dalyvavimas papiktino daugelį žiūrovų, kurie performansą lygino su pornografija ar pedofilija.

Gavusi kelis skundus San Paulo prokuratūra penktadienį pradėjo tyrimą ir aiškinsis, ar MAM „rodo vaikams ir paaugliams nederamą turinį“, sakė nepilnamečių bylų prokuroras Eduardo Diasas de Souza.

E.D.de Souza nustatė, kad reiktų persvarstyti performanso amžiaus kategoriją ir pašalinti iš „Facebook“ ir „YouTube“ filmuotą medžiagą, kurioje matyti su šiuo menininku kontaktuojantys nepilnamečiai.

MEM sakė, kad „La Bete“ neturi erotinio turinio, bet perspėjimas dėl turinio vis tiek buvo.

Muziejus taip pat kritikavo „neapykantą ir bauginimą“, nukreiptus prieš „raiškos laisvę“, ir sakė, kad minima mergaitė buvo su savo motina.

Kontroversija dėl „La Bete“ kilo mėnuo pirma laiko uždarius parodą „Queermuseo“ („Keistas muziejus“) banko „Santander“ kultūros centre Porto Alegrėje, kuria, pasak oponentų, buvo propaguojami tokie dalykai kaip pedofilija ir zoofilija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.