Tarp Las Vegaso aukų – didvyris, motinos akyse mirusi dukra ir daugybė mokytojų

Pradėjo aiškėti tapatybės žmonių, kuriuos Las Vegase šaltakraujiškai nužudė automatais ginkluotas vyras. Tarp kruviniausių šaudynių Amerikos istorijoje aukų yra didvyris, kuris paaukojo gyvybę dėl mylimųjų ir daugybė mokytojų.

 Aiškėja Las Vegaso išpuolio aukų tapatybės.<br> lrytas.lt montažas
 Aiškėja Las Vegaso išpuolio aukų tapatybės.<br> lrytas.lt montažas
 Angela Gomez<br> Soc. tinklų nuotr.
 Angela Gomez<br> Soc. tinklų nuotr.
 Bailey Schweitzer<br> Soc. tinklų nuotr.
 Bailey Schweitzer<br> Soc. tinklų nuotr.
 Jennifer T.Irvine<br> Soc. tinklų nuotr.
 Jennifer T.Irvine<br> Soc. tinklų nuotr.
 Neysa Tonks<br> Soc. tinklų nuotr.
 Neysa Tonks<br> Soc. tinklų nuotr.
 Rachael Parker<br> Soc. tinklų nuotr.
 Rachael Parker<br> Soc. tinklų nuotr.
 Rhonda LeRocque<br> Soc. tinklų nuotr.
 Rhonda LeRocque<br> Soc. tinklų nuotr.
 Sandra Casey<br> Soc. tinklų nuotr.
 Sandra Casey<br> Soc. tinklų nuotr.
 Sonny Melton<br> Soc. tinklų nuotr.
 Sonny Melton<br> Soc. tinklų nuotr.
 Susan Smith<br> Soc. tinklų nuotr.
 Susan Smith<br> Soc. tinklų nuotr.
Jenny Parks<br> Soc. tinklų nuotr.
Jenny Parks<br> Soc. tinklų nuotr.
Daugiau nuotraukų (11)

Lrytas.lt

2017-10-03 13:00, atnaujinta 2017-10-03 16:49

Sekmadienį vėlai vakare pro kazino „Mandalay Bay“ 32-ojo aukšto langus užpuolikas Stephenas Paddockas apšaudė 22 tūkst. žmonių minią, klausiusią kantri muzikos koncerto. Per išpuolį ir masinę paniką žuvo 59 žmonės, dar 527 sužeisti, rašo CNN.

Išgelbėjo savo žmoną

Vienas iš žuvusiųjų – 29 metų slaugas iš Tenesio Sonny Meltonas. Jo žmona Heather irgi dalyvavo koncerte, tačiau ji liko gyvo tik dėl savo vyro.

„Jis išgelbėjo man gyvybę. Jis griebė mane ir pradėjo bėgti, bet tada pajutau, kad jam šovė į nugarą. Aš noriu, kad visi pasaulyje žinotų, koks geraširdis, mylintis vyras jis buvo, tačiau dabar aš vos sugebu prakvėpuoti“, – savo gyvenimo meilės gedėjo Heather.

Universitete S.Meltonui dėsčiusi Christy Davis pasakojo, kad „iš pirmo žvilgsnio matėsi, kad jis geras“.

Krito policijos veteranė

Iš Kalifornijos valstijos, Manhatan Bičo, kilusi 33 metų Rachael Parker mirė ligoninėje po to, kai ji buvo suvarpyta kulkų per „Route 91 Harvest“ kantri muzikos festivalį.

Ji policininke dirbo net 10 metų. Jos policijos nuovada teigė, kad „jos labai ilgėsis“. R.Parker buvo viena iš keturių Manhatan Bičo policininkų, kurie atvyko į Las Vegasą pailsėti ir paklausyti muzikos. Vienas R.Parker kolega irgi buvo pašautas, bet patyrė tik nesunkius sužalojimus.

Žudė jaunimą

Tarp žuvusiųjų buvo Angela Gomez, kuri užpernai Kalifornijoje baigė mokyklą. Mergina buvo didelė teatro entuziastė, dainavo chore ir taip pat buvo palaikymo šokėja.

 

Padėjo neįgaliems vaikams

Žudikas S.Paddockas atėmė ir mokytojos Sandros Casey gyvybę. Moteris devynerius metus mokė Manhatan Bičo vidurinėje mokykloje, kur dirbo su protiškai neįgaliais vaikais.

S.Casey kolegos teigė, kad visuomet ją atsimins dėl jos humoro jausmo, aistros darbui, atsidavimo mokiniams ir ryžto toliau šviesti pačią save.

„Mūsų mokiniai, darbuotojai ir tėvai šoko būsenoje po S.Casey mirties. Netekome fantastiškos mokytojos, kuri skyrė visą savo gyvenimą padėti mokiniams, kuriems reikia daugiausiai pagalbos“, – sakė Manhatan Bičo jungtino mokyklos rajono prižiūrėtojas Miek'as Matthewsas.

Visų mylima mokytoja

Per koncertą žuvo dar viena mokytoja – Lankasterio mokyklos rajone, Kalifornijoje, darželinukus mokiusi Jenny Parks.

„Jenny buvo vienas labiausiai visus mylinčių žmonių, kuriuos galėjai viltis sutikti. Ji stengdavosi padėti visiems, kam tik galėjo“, – ašaras braukė J.Parks vyro dėdė Stevenas.

Moters vyras Bobby šiuo metu yra ligoninėje: jam atliekama operacija, nes kulka sužeidė jo ranką ir pirštą. Vyras yra sąmoningas ir žino, kad žuvo jo žmona. J.Parks ir jos vyras Bobby lankė moters du brolius Las Vegase.

Trijų vaikų motina

Las Vegase gyvenanti Neysa Tonks žuvo ir vienus paliko savo tris sūnus: Kadeną, Braxtoną ir Greyseną.

N.Tonks dirbo įmonėje „Technologent“, anot kurios, ji į darbą vietą atnešė „daug laimės, linksmybių ir juoko“. Įmonė internete renka aukas padėti N.Tonks šeimai ir jau surinko keliasdešimt tūkstančių dolerių.

Kantri muzikos gerbėja

Tarp aukų buvo 53 metų Susan Smith, dviejų vaikų motina, kuri net 16 metų dirbo mokykloje Kalifornijoje. Ji buvo direktoriaus dešinioji ranka ir buvo gerai žinoma bendruomenėje.

 

Mirė motinos akivaizdoje

20-metė Bailey Schweitzer „Route 91 Harvest“ muzikos festivalyje Las Vegase dalyvavo kartu su savo motina. Ji neseniai baigė mokyklą, gimnazijoje buvo aktyvi palaikymo šokėja ir žaisdavo tinklinį. Be to, mergina padėjo tvarkyti tėvų verslą ir buvo labai religinga.

B.Schweitzer žuvo prie pat savo motinos. Žmonės, kurie pažinojo jauną merginą pasakojo, kad ji buvo atsidavusi kitiems žmonėms ir buvo mylima bendruomenės.

Atostogos virto pragaru

San Diege dirbanti teisininkė Jennifer T.Irvine į Las Vegasą atvyko atostogauti, tačiau ji buvo pakrista kulkų ir niekados nebegrįžo namo.

J.T.Irvine taip pat priklausė butikas, ji buvo jogos ir tekvondo megėja, mėgdavo čiuožti snieglente ir ketino artimiausiu metu išmokti laipioti uolomis ir iššokti iš lėktuvo su parašiutu.

Artimiesiems dužo širdis

Iš Masačusetso valstijos kilusi Rhonda LeRocque buvo apverkta savo artimųjų. Jos motina Priscilla Champagne teigė, kad dukra buvo „graži moteris ir viduje, ir išorėje“.

„Ji buvo tikrai nuostabi motina, dukra, žmona, teta, sesuo, darbuotoja ir draugė. Ji labai tikėjo Dievu ir turėjo nuostabų šeimyninį gyvenimą. Ji dievino Havajus, Waltą Disney ir kantri muziką“, – tvirtino R.LeRocque motina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.