Airijoje odontologas skalavimo skystį sumaišė su vamzdžių valikliu: nukentėjo daugiau nei 40 vaikų

Daugiau nei 40 vaikų Airijoje vizitą pas odontologą prisimins su dar didesniu siaubu. Eniso mieste įsikūrusioje odontologijos klinikoje jiems buvo duota vandens su vamzdžių atkimšimo skysčiu, kuris paliko vaikų burnose pūsles, skelbia „The Independent“.

Vizitas pas odontologą Airijoje vaikams baigėsi nesėkmingai.<br>"123rf" asociatyvi nuotr.
Vizitas pas odontologą Airijoje vaikams baigėsi nesėkmingai.<br>"123rf" asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 9, 2017, 9:49 AM

Kol problema buvo pastebėta, burnos skalavimo skysčiu palaikyta pavojinga medžiaga trečiadienį ir ketvirtadienį buvo duota net 43 vaikams.

Šiuo metu vyksta tyrimas, kaip užsikimšusiems vamzdžiams valyti skirti chemikalai, turintys ėsdinančių medžiagų, buvo supainioti su skalavimo skysčiu ir duoti vaikams.

Nors medžiaga buvo stipriai atskiesta, ji vis tiek kai kuriems vaikams sukėlė keistų pojūčių.

„Nustatėme, kad per procedūras šio skysčio buvo duota iš viso 43 moksleiviams, kurie spalio 4-5 dienomis apsilankė klinikoje. Susisiekėme su dauguma jų šeimų, paraginome dėl galimų sveikatos sutrikimų kreiptis į gydytoją ir atsiprašėme dėl sukeltų nepatogumų“, – teigė klinikos atstovas.

Dauguma vaikų nepatyrė jokių sužeidimų, bet kai kuriems iš jų burnoje atsirado pūslės, jie jautė deginimo jausmą arba skundėsi sutrikusiu virškinimu.

Vamzdžių valymo priemonėse yra daug pavojingų cheminių medžiagų, kurios gali sukelti sveikatos sutrikimus prarijus, įkvėpus arba patekus ant odos ir į akis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.