Vokietijoje pirmąkart leista įsivaikinti vienalytei porai

Berlyne gyvenantys du vyrai tapo pirmąja tos pačios lyties asmenų pora Vokietijoje, kuriai buvo leista įsivaikinti, antradienį pranešė viena žmogaus teisių asociacija.

 Vokietijoje gėjų porai pirmą kartą leisti įsivaikinti. <br> AFP/Scanpix nuotr.
 Vokietijoje gėjų porai pirmą kartą leisti įsivaikinti. <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 10, 2017, 3:43 PM

Žmogaus teisių gynėjai džiaugiasi, kad šis sprendimas yra dar vienas didelis žingsnis į priekį užtikrinant gėjų teises.

Vokietija žengė reikšmingą žingsnį lygių teisių gėjams ir lesbietėms link, leidusi nuo spalio 1-osios tuoktis tos pačios lyties poroms.

Berlyniečiai Michaelis ir Kai'us Korokai spalio 2 d. savo turėtą civilinę partnerystę pavertė santuoka.

Po dviejų dienų jie pateikė savo santuokos liudijimą, siekdami teisėtai įsivaikinti dvejų metų berniuką, kurį globoja nuo jo gimimo.

Spalio 5 d. jie gavo patvirtinimą, kad berniuką galės įsivaikinti, sakė Vokietijos gėjų ir lesbiečių asociacijos (LSVD) skyrius Berlyne ir Brandenburgo žemėje.

„Tai padės užtikrinti, kad gėjai ir lesbietės gautų geresnę teisinę apsaugą, – AFP sakė LSVD atstovas Joergas Steinertas. – Tuo pačiu tai įrodymas, kad santuoka visiems nėra tik tušti žodžiai.“

Vokietijos įstatymų leidėjai šiemet nubalsavo, kad apytiksliai 94 tūkst. vienalyčių porų šalyje būtų suteikta teisė susituokti, kanclerei Angelai Merkel pakeitus savo ankstesnę nuomonę.

A.Merkel netikėtai leido konservatyviems parlamento nariams dėl tos pačios lyties asmenų santuokų klausimo balsuoti pagal savo sąžinę. Šis žingsnis leido įstatymų projektą priimti prieš parlamento vasaros atostogas.

Vokietijos vadovė paaiškino, kad nuomonę šiuo klausimu pakeitė po įsimintino susitikimo su viena lesbiečių pora, rūpestingai globojančia aštuonis vaikus kanclerės rinkimų apygardoje prie Baltijos jūros.

A.Merkel krikščionys demokratai ir jų sąjungininkai Bavarijos žemėje 12 metų blokuodavo panašias teisėkūros iniciatyvas. Kai kurie kanclerės nuomonės pokytį laiko taktiniu sprendimu, kad jos politiniai priešininkai netektų parankaus argumento prieš rugsėjo mėnesį įvykusius rinkimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.