Ispanijos vyriausybė oficialiai prašys Katalonijos lyderių atsakyti, ar regiono nepriklausomybė yra paskelbta

 Ispanijos premjeras Mariano Rajoy trečiadienį paskelbė, kad jo vyriausybė oficialiai paragins Katalonijos lyderius atsakyti, ar šio regiono nepriklausomybė buvo paskelbta, ar ne.

 Ispanijos premjeras reikalauja oficialaus Katalonijos atsakymo. <br> AFP/Scanpix nuotr.
 Ispanijos premjeras reikalauja oficialaus Katalonijos atsakymo. <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 11, 2017, 2:11 PM

"Šį rytą kabinetas susitarė oficialiai paprašyti Katalonijos vyriausybės patvirtinti, ar ji paskelbė Katalonijos nepriklausomybę", - vyriausybės vadovas sakė televizijos transliuotoje kalboje.

Premjeras pridūrė, kad šis žingsnis yra reikalingas kaip pagrindas tolesniems sprendimams priimti, vadovaujantis konstitucijos straipsniu, numatančiu galimybę centrinei vyriausybei įsikišti ir perimti visas arba dalį Katalonijos regiono vyriausybės galių.

Ankstesnę dieną Katalonijos prezidentas Carlesas Puigdemont'as paskelbė, kad atsiskyrimo procesas bus tęsiamas, bet atidėjo jį kelioms savaitėms, siekdamas inicijuoti derybas.

Trečiadienį regiono vyriausybė teigė, kad C. Puigdemont'o ir separatistų įstatymų leidėjų pasirašyta nepriklausomybės deklaracija tėra „simbolinis veiksmas“.

Ispanija savo ruožtu pareiškė, kad nepriklausomybės paskelbimas yra nepriimtinas ir pridūrė, kad jis grindžiamas negaliojančiu pripažinto referendumo rezultatais.

Madrido centrinė vyriausybė trečiadienį surengė nepaprastąjį posėdį ir pažadėjo, kad nagrinės „visas galimybes“ užkirsti kelią Katalonijos atsiskyrimui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.