Nyderlandus sukrėtė studentės nužudymas

Po dvi savaites Nyderlanduos trukusių paieškų 25-metės Anne Faber šeima sulaukė skaudžiausios žinios. Šalį smarkiai sukrėtusi dingusios merginos byla baigėsi žinia, kad studentė buvo nužudyta.

 A.Faber draugams išsiuntė asmenukę, o tada dingo. 
 A.Faber draugams išsiuntė asmenukę, o tada dingo. 
Po dvi savaites trukusių plataus masto paieškų Nyderlanduose negyva rasta be žinios dingusi studentė. <br> J.Stacevičiaus nuotr.
Po dvi savaites trukusių plataus masto paieškų Nyderlanduose negyva rasta be žinios dingusi studentė. <br> J.Stacevičiaus nuotr.
 A.Faber draugams išsiuntė asmenukę, o tada dingo. 
 A.Faber draugams išsiuntė asmenukę, o tada dingo. 
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 13, 2017, 8:55 AM, atnaujinta Oct 13, 2017, 1:07 PM

„Baisiausias scenarijus išsipildė“, – per spaudos konferenciją teigė merginos dėdė, padėkojęs policijai ir savanoriams, kurie naršė šalį, ieškodami Anne. 

Policija, kariai, dešimtys piliečių, draugai ir šeimos nariai 13 dienų ieškojo jaunos moters. Merginos istorija sujaudino tūkstančius olandų, kurie socialiniuose tinkluose dalijosi informacija apie galimas jos buvimo vietas. 

Paskutinį kartą A.Faber buvo pastebėta rugsėjo 29-ąją netoli Utrechto. Ji nusifotografavo Barne ir nusiuntė draugams asmenukę, o tada pradėjo žygį dviračiu. 

Manoma, kad ji mėgino slėptis nuo audros. Paskutinį kartą jos telefono signalas buvo užfiksuotas apie 19.30 val. Zevoldės miške, netoli Amsterdamo. 

Vėliau jos striukė, dviratis ir kuprinė buvo rasti miškingoje vietovėje, netoli vienos vilos. 

Be žinios dingusia laikyta merginos kūną pareigūnams galiausiai padėjo atrasti 27 metų Michaelie P., kuris laikomas įtariamuoju. 

2012 metais jis buvo nuteistas 11 metų kalėti už žiaurų dviejų paauglių išprievartavimą ir virtinę plėšimų.

Tačiau tuo metu, kai buvo įvykdytas nusikaltimas, jis gydėsi gretimoje psichiatrijos klinikoje, iš kurios galėjo išeiti ir be palydos ir naudotis motinos automobiliu. 

Tyrėjai ketina aiškintis, ar nuteistojo laikymo sąlygos atitiko reikalavimus. Pasigirdo spėlionių, kad nuolaidų sulaikytasis galėjo gauti dėl santykių su viena klinikos darbuotoja. 

Nors 27-erių įtariamasis Michaelis P. parodė, kur gali slėptis A.Faber kūnas, kol kas neaišku, kaip mirė mergina.  

Vyrą sulaikiusi policija leido jam matytis tik su savo advokatu, o pastarasis negali viešai komentuoti bylos.

Mažiausiai 143 tūkst. žmonių pasirašė peticiją, kuria dėl A.Faber mirties kaltina šalies teisinę sistemą, kuri nepakankamai saugojo nuteistą prievartautoją. 

Tačiau kriminalinės teisės ekspertas Henny Sackersas nesutinka su piliečių kaltinimais. 

„Mūsų teisinė sistema veikia puikiai. Anne mirtis yra tragiška, bet vienintelis žmogus, kuris gali būti dėl jos kaltas, yra žudikas, o ne sistema“, – aiškino ekspertas.

A.Faber bendradarbiai išplatino pranešimą, kuriame tikino tik dabar supratę, kad jau nebepamatys savo mylimos kolegės. 

„Esame visiškai sužlugdyti. Per tą trumpą laiką, kurį ji čia dirbo, spėjome ją pamilti ir susižavėti jos užsidegimu, išsilavinimu ir šiltu charakteriu. Reiškiame užuojautą jos šeimai, mylimajam ir draugams“, – apgailestavo A.Faber darbovietė Utrechte.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.