Irano prezidentas sukritikavo naująją Donaldo Trumpo strategiją

Irano prezidentas Hassanas Rouhani sukritikavo naująją JAV prezidento Donaldo Trumpo strategiją Irano-JAV santykių atžvilgiu, informuoja naujienų agentūra „Reuters“. Prezidentas pareiškė, kad nė viena šalis negali atšaukti branduolinio susitarimo. Pasak H. Rouhani, Iranas ļæ½duos deramą atsakąļæ½, jeigu griežtinant sankcijas bus pažeisti jo nacionaliniai interesai.

 D.Trumpas sulaukė kritikos bangos iš Irano.<br>AP nuotr.
 D.Trumpas sulaukė kritikos bangos iš Irano.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 14, 2017, 9:20 AM, atnaujinta Oct 14, 2017, 4:57 PM

Be to, H. Rouhani pareiškė, kad D. Trumpo kalba pilna „įžeidimų ir nepagrįstų kaltinimų“ Irano tautos adresu. Pasak jo, Teheranas vykdo visus tarptautinius įsipareigojimus ir D. Trumpas neteisus, vadindamas Iraną šalimi maištininke.

Komentuodamas kaltinimus terorizmo rėmimu, prezidentas pareiškė, kad Iranas toliau kovos su teroristais regione.

Kaip jau skelbta penktadienį vakare, JAV prezidentas D. Trumpas pasmerkė „fanatišką“ Irano režimą ir atsisakė ir toliau tvirtinti su šia šalimi sudarytą branduolinį susitarimą. JAV vadovas pranešė šį susitarimą perduodąs svarstyti Kongresui bei ketinąs pasitarti su sąjungininkais, kaip jį pataisyti. Be to, D. Trumpas Iraną apkaltino terorizmo finansavimu ir pareiškė „užkirsiąs kelią režimui sukurti branduolinį ginklą“.

Tarptautiniai stebėtojai teigia, kad Iranas laikosi visų 2015 metais pasirašyto susitarimo, pagal kurį šalis įšaldė savo branduolinę programą, nuostatų.

Tačiau D. Trumpas tvirtino, kad šis susitarimas – pernelyg švelnus. Be to, Iranui esą buvo leista viršyti sunkiojo vandens limitus ir bauginti užsienio šalių inspektorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.