Baracką Obamą nurungti norintis Donaldas Trumpas įskaudino kario našlę

Donaldas Trumpas tvirtina, kad jo pirmtakai netinkamai išreiškė užuojautą žuvusių karių artimiesiems. Tačiau našlių pasakojimai rodo priešingai – jautrumo greičiausiai trūksta dabartiniam JAV prezidentui.

D.Trumpui vis norisi įrodyti, kad yra geresnis už B.Obamą, bet išlenda ir melas.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
D.Trumpui vis norisi įrodyti, kad yra geresnis už B.Obamą, bet išlenda ir melas.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas, “AP, CNN ir „The Guardian“ inf.

Oct 19, 2017, 3:21 PM

D.Trumpas rėžė, kad buvęs prezidentas Barackas Obama vengė skambinti mūšio lauke kritusių JAV karių artimiesiems.

„B.Obama ir daugumą kitų prezidentų neskambindavo gedintiems artimiesiems. Kai kurie prezidentai rašydavo laiškus, o kiti nedarydavo nieko.

Man atrodo, aš paskambinau kiekvieno žuvusio kario šeimai. Jums reikėtų paklausti generolo Johno Kelly: ar jam paskambino B.Obama?“ – kalbėjo D.Trumpas, turėdamas galvoje 2010 metais Afganistane žuvusį jo personalo vadovo J.Kelly sūnų.

Baltųjų rūmų atstovas žiniasklaidai aiškino, esą B.Obama nesusisiekė su J.Kelly po generolo sūnaus mirties. Tiesa, paaiškėjo, kad karių atminimui pagerbti skirtame privačiame B.Obamos renginyje dalyvavo ir J.Kelly.

„Teiginys, kad B.Obama ir kiti prezidentai neišreiškė užuojautos mūšio lauke žuvusių karių šeimoms, – visiškas melas. D.Trumpas yra išprotėjęs gyvulys“, – socialiniame tinkle „Twitter“ tulžį liejo B.Obamos personalo vadovo pavaduotoja Alyssa Mastromonaco.

D.Trumpo liaupsės sau ir kritika pirmtakui sulaukė ne tik buvusių administracijos pareigūnų pykčio.

Spalį Nigeryje žuvusio seržanto La Davido Johnsono našlei Myeshiai išsakyti D.Trumpo žodžiai toli gražu nebuvo šilti ir užjaučiantys.

„Jis jai pasakė: „Spėju, kad jis žinojo, kam pasirašo. Tačiau, manau, netektis vis tiek skaudi.“ Visi žino, kad vykdami į karą gali negrįžti, bet to nereikėtų sakytų gedinčiai našlei. Tai buvo labai netaktiška“, – teigė apie žodžius, pasakytus M.Johnson telefonu, išgirdusi Demokratų partijos atstovė Kongreso narė Frederica Wilson.

Baltųjų rūmų atstovas aiškino, kad prezidento pokalbiai su gyvybę paaukojusių Amerikos didvyrių šeimomis yra privatūs, bet pats D.Trumpas „Twitter“ pareiškė, kad F.Wilson meluoja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.