17-metis latvis Šveicarijoje kirviu sužalojo aštuonis žmones

Mažame Šveicarijos miestelyje kirviu ginkluotas paauglys sekmadienį vakare sužalojo aštuonis žmones, mažiausiai vieną jų – sunkiai, kol buvo pašautas ir sulaikytas policijos, pirmadienį pranešė pareigūnai.

 Paauglys naudojo kirvį.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
 Paauglys naudojo kirvį.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, ELTA, AFP ir lrytas.lt inf.

Oct 23, 2017, 8:54 AM, atnaujinta Oct 23, 2017, 2:02 PM

Sankt Galeno kantono teisėsaugos pareigūnai sakė, kad 17-metis Latvijos pilietis žmones užpuolė viename pašto skyriuje šiaurės rytiniame Flumso mieste.

Per pirminę ataką keli žmonės buvo sužeisti, o užpuolikas paspruko vogtu automobiliu. Maždaug po valandos užpuolikas dar sužeidė kitą žmogų degalinėje, bet galiausiai ten buvo pašautas policijos ir sulaikytas.

Pasak pareigūnų, policijai anksčiau ne kartą buvo pareikštas susirūpinimas šiuo 17-mečiu, bet buvo nuspręsta, kad jis rimtos grėsmės nekelia.

Iš pradžių jis užpuolė porą Flumso centrinėje aikštėje, žurnalistams sakė Sankt Galeno kantono policijos viršininko pavaduotojas Sigi Rueeggas. Poros aštuonių mėnesių kūdikis iškrito iš vežimėlio, bet nebuvo užpultas. Praeiviai bandė įsikišti, bet nukentėjo patys.

Užpuolikas pavogė automobilį, jį sudaužė ir tada spruko pėsčiomis. Prie degalinės jis užpuolė du žmones jų automobiliuose, bet tada policininkai į jį šovė, panaudojo elektroimpulsinį prietaisą ir vaikiną areštavo.

Užpuolikas į Šveicariją atvyko 2013 metų viduryje, sakė prokuroras Stephanas Ramseyeris (Štefanas Ramsejeris). 17-metis mokėsi ir legaliai gyveno Šveicarijoje.

Anksčiau šiais metais policijai du kartus buvo pranešta apie jo „įtartiną elgesį“, sakė St. Ramseyeris. Paauglio profesinė mokykla pranešė, kad jis kalbėjo apie smurtą, bet vietos pareigūnai įvertino jį ir nusprendė, kad jis nepareiškė kokių nors „esminių grasinimų“ ir nekelia „jokio didelio pavojaus“.

Jo smurtinės fantazijos „galėtų būti susijusios su šiuo aktu, tai galėtų rodyti kokį nors asmenybės sutrikimą“, sakė St. Ramseyeris.

Tačiau jis pridūrė, kad pareigūnai įtariamojo dar neapklausė. Policija planuoja siekti jo sulaikymo dėl įtarimų bandžius nužudyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.