Filipinuose nužudytas dar vienas žurnalistas

Filipinuose – vienoje pavojingiausių pasaulio šalių žurnalistams – užpuolikai vėlai antradienį nušovė radijo žurnalistą, pranešė pareigūnai ir nurodė, kad tai dar viena politiškai motyvuota žmogžudystė.

 Žurnalistas nušautas savo automobilyje. <br> AFP/Scanpix nuotr.
 Žurnalistas nušautas savo automobilyje. <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 25, 2017, 3:04 PM

Vietos radijo stoties DXBF laidų vedėjas Christopheris Ibanas Lozada tikriausiai buvo nužudytas dėl savo pastangų išversti iš posto korupcija įtariamą Bisligo miesto merą, pranešė žiniasklaidos priežiūros organizacija.

Per incidentą šalies pietuose esančiame Bislige užpuolikai apšaudė automobilį, kuriuo 29 metų Ch.I.Lozada važiavo su savo drauge.

Ch.I.Lozada žuvo, moteris buvo sužeista, nurodoma policijos pranešime.

Filipinų nacionalinė žurnalistų sąjunga paskelbė, kad Ch.I.Lozada yra penktas žurnalistas, nužudytas nuo prezidento Rodrigo Duterte  atėjimo į valdžią praėjusiais metais, ir 178-tas žurnalistas, nužudytas nuo demokratijos atkūrimo po diktatoriaus Ferdinando Marcoso nušalinimo 1986 metais.

Ch.I.Lozada dėl korupcijos yra apskundęs merą Librado Navarro, sakė Jay de Castro iš prezidentinės darbo grupės, įkurtos kovoti su grėsmėmis žurnalistams.

Šį mėnesį Ch.I.Lozada darbo grupei pateikė pranešimų apie gautus grasinimus ir apie savo kaltinimus merui, naujienų agentūrai AFP sakė J.de Castro.

Darbo grupė pasiūlė žurnalistui policijos apsaugą, bet jis jos atsisakė, nurodė J.deCastro. Reporteris sakė, kad jo grupė dabar sieks kaltinimų nužudymu dėl Ch.I.Lozados mirties.

Pernai paskelbtose Briuselyje įsikūrusios Tarptautinės žurnalistų federacijos tyrimo išvadose sakoma, kad Filipinai yra antra žiniasklaidos atstovams pavojingiausia pasaulio valstybė. Ją šiuo požiūriu lenkia tik Irakas.

Prezidentas R.Duterte atvirai užsipuldavo žurnalistus dėl pranešimų, kritikuojančių jo karą su narkotikais, nusinešusį jau tūkstančių gyvybių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.