Graikijoje suimtas įtariamasis bombų siuntėjas

Graikijos policija šeštadienį suėmė vyrą, kuris, įtariama, taikėsi į šalies kreditorius ir siuntinėjo laiškuose paslėptas bombas. Anksčiau šiais metais tokios bombos sprogimas sužalojo buvusį premjerą Lucasą Papademosą, skelbia naujienų agentūra AFP. 

Graikijos pareigūnai sulaikė įtariamąjį.<br>Nuotr. youtube.com
Graikijos pareigūnai sulaikė įtariamąjį.<br>Nuotr. youtube.com
L.Papademoso automobilis buvo sprogdintas gegužę, bet buvęs premjeras atsipirko tik sužeidimais. <br>AFP/
L.Papademoso automobilis buvo sprogdintas gegužę, bet buvęs premjeras atsipirko tik sužeidimais. <br>AFP/
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 28, 2017, 5:06 PM, atnaujinta Oct 28, 2017, 5:08 PM

Pranešama, kad antiteroristinės policijos padalinys Atėnuose sulaikė 29 metų vyrą, o kitų įtariamųjų paieškos tęsiasi. Pasak policijos, suimtasis policijai žinomas dėl savo karingų veiksmų. 

L.Papademosas 2011-2012 m. ėjo Graikijos ministro pirmininko pareigas ir priėmė griežto taupymo priemones, kad užtikrintų finansinę pagalbą šaliai ekonominės krizės metu. Šių metų gegužės 25 d. jis buvo sužalotas sprogus siuntinyje paslėptai bombai.

Už šį sprogimą niekas neprisiėmė atsakomybės, tačiau jis buvo panašus į kovo mėnesį kraštutinių kairiųjų grupuotės „Ugnies dalelių sąmokslas“ („Conspiracy of Fire Nuclei“) surengtą išpuolį, kai į Tarptautinio valiutos fondo (TVF) biurą Paryžiuje buvo nusiųstas sprogmuo, kuris sužalojo sekretorę. 

Ši grupuotė taip pat prisiėmė atsakomybę už tai, kad iš Graikijos siuntė laiške paslėptą bombą, kuri buvo rasta Vokietijos finansų ministro Wolfgango Schaeuble biure. 

Pasak policijos, bombos pagamintos naudojant fejerverkuose esantį paraką. 

Dar aštuoni siuntiniai su sprogmenimis buvo perimti po sprogimo Atėnuose. Dalis jų buvo adresuoti Europos ekonomikos reikalų komisarui Pierre'ui Moscovici ir tuomečiam Euro grupės pirmininkui Jeroenui Dijsselbloemui. 

2011 m. dvylika „Ugnies dalelių sąmokslo“ grupuotės narių, dauguma itin jaunų, buvo nuteisti už dalyvavimą organizuotoje nusikaltėlių grupuotėje ir ilgam įkalinti. 
 
Po metų metus trukusios krizės ir griežtų taupymo priemonių
Graikijos ekonomika vis dar susiduria su sunkumais, o ekspertai teigia, kad ilgalaikė krizė prisideda prie jaunų žmonių
radikalizavimo. 

2012 m. L.Papademoso vyriausybė buvo kritikuojama po to, kai susitarė dėl privačių skolų nurašymo, dėl ko Graikijos socialinio draudimo fondai prarado milijonus eurų. L. Papademas buvo Graikijos centrinio banko vadovas 1994-2002 m. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.