Apklausos: 40 proc. ispanų mano, kad Katalonijos problema sprendžiama pavėluotai

 

Beveik 75 proc. Ispanijos piliečių pritaria naujų Katalonijos parlamento rinkimų paskelbimui, o tai palaikančių pačių šio regiono gyventojų dalis siekia 63,9 procento.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Beveik 75 proc. Ispanijos piliečių pritaria naujų Katalonijos parlamento rinkimų paskelbimui, o tai palaikančių pačių šio regiono gyventojų dalis siekia 63,9 procento.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-10-29 22:22, atnaujinta 2017-10-29 22:25

Apie 40 proc. Ispanijos piliečių mano, kad autonomijos savivaldą leidžiantis apriboti Konstitucijos 155-asis straipsnis Katalonijos problemai spręsti turėjo būti pritaikytas gerokai anksčiau, rodo socialinių apklausų rezultatai, kuriuos sekmadienį paskelbė „El Mundo“ laikraštis.

20,9 proc. respondentų teigė manantis, kad atitinkami vyriausybės sprendimai dėl Katalonijos priimti laiku. Dar 27 proc. apklausos dalyvių pareiškė pritariantys nuomonei, jog tokio straipsnio šalies pagrindiniame įstatyme išvis neturi būti.

Beveik 75 proc. Ispanijos piliečių pritaria naujų Katalonijos parlamento rinkimų paskelbimui, o tai palaikančių pačių šio regiono gyventojų dalis siekia 63,9 procento.

Katalonijos parlamentui penktadienį nubalsavus už regiono atsiskyrimą nuo Ispanijos, Ispanijos Senatas (parlamento aukštieji rūmai) patenkino vyriausybės kreipimąsi pirmąkart šalies istorijoje pritaikyti Konstitucijos 155-ąjį straipsnį. Buvo iš pareigų nušalintas Katalonijos lyderis Carlesas Puigdemontas  ir jo vyriausybės nariai, paleistas regiono parlamentas ir paskelbti nauji jo rinkimai gruodžio 21-ąją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.