Aukštas ES pareigūnas: niekas nepripažins Katalonijos

 

 Europos Parlamento pirmininkas Antonio Tajani pareiškė, kad niekas niekad nepripažins Katalonijos nepriklausoma valstybe.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Europos Parlamento pirmininkas Antonio Tajani pareiškė, kad niekas niekad nepripažins Katalonijos nepriklausoma valstybe.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 29, 2017, 9:14 AM, atnaujinta Oct 29, 2017, 9:16 AM

Europos Parlamento pirmininkas Antonio Tajani pareiškė, kad niekas niekad nepripažins Katalonijos nepriklausoma valstybe.

Pasak jo, nepriklausomybės referendumas Katalonijoje buvo neteisėtas ir įstatymo viršenybė turi būti atkurta. Jis dar pridūrė esąs prieš ES tarpininkavimą, pabrėždamas, kad ši krizė yra Ispanijos vidaus rūpestis.

A. Tajani sakė, kad Ispanijos sprendimas rengti naujus rinkimus vienašališkai nepriklausomybę paskelbusioje Katalonijoje „yra teisingas ir būtinas įgyvendinti“.

Europos Parlamento vadovas su žurnalistais bendravo išvykdamas iš Vatikano po forumo apie Europos ateitį.

Pasak jo, Europos pozicija yra labai aiški: „Niekas niekada nepripažins Katalonijos nepriklausoma šalimi. Referendumas buvo neteisėtas... Įstatymo viršenybė turi būti atkurta“.

Rinkimai leis katalonams „nuspręsti, kokios vyriausybės jie nori; viskas turi vykti pagal Ispanijos konstituciją“, pridūrė A. Tajani.

Europa tikisi, kad dialogas gali padėti išspręsti „sudėtingą situaciją“, sakė jis ir dar pridūrė, kad „tai nereiškia, kad Europos Sąjunga galėtų tarpininkauti, nes tai yra Ispanijos vidaus klausimas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.