Izraeliui susprogdinus tunelį tarp Gazos ir Izraelio žuvusiųjų skaičius išaugo iki penkių

Izraelio kariuomenei pirmadienį susprogdinus tunelį, jungiantį Izraelio teritoriją ir Gazos ruožą, žuvusių palestiniečių skaičius išaugo iki penkių, dar keli asmenys buvo sužeisti, pranešė islamistų judėjimo „Hamas“ valdomos teritorijos Sveikatos ministerija.

 Reuters/Scanpix nuotr.
 Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-10-30 20:47

Pasak Sveikatos ministerijos atstovo Ashrafo al Qudros, per sprogimą žuvo Ahmed Abu Armanahas, Omaras al Faleetas ir Misbah Shubiras. Dar dviejų žuvusiųjų tapatybės kol kas nežinomos.

M. Shubiras priklausė sukarintam „Hamas“ sparnui „Ezzedine'o al Qassamo brigados“, patvirtino šios grupuotės atstovas.

Tuo tarpu kiti palestiniečiai veikiausiai buvo islamistų grupuotės „Islamo džihadas“, ištikimos „Hamas“, nariai.

Anksčiau šiandien Izraelio armija „neutralizavo teroristų tunelį, iškastą iš greta pietų Izraelio esančio Chan Juniso“, žurnalistams sakė kariuomenės atstovas spaudai Jonathanas Conricusas, turėdamas omeny Chan Juniso miestą pietinėje Gazos ruožo dalyje.

„Tunelis buvo susprogdintas Izraelio teritorijoje arti apsauginės tvoros. veiksmai yra tinkami, atsižvelgiant į šį rimtą ir nepriimtiną Izraelio suverenumo pažeidimą“, – pridūrė jis.

Tuo tarpu „Islamo džihadas“ savo pranešime sakė, kad tie tuneliai buvo „dalis atgrasymo politikos palestiniečiams apginti“.

Grupuotės atstovų teigimu, „taikymasis į modžahedus ir civilius yra pavojingas (situacijos) eskalavimas“; jie pažadėjo išsiaiškinti, kokia galėtų būti jų reakcija į šį incidentą.

Gazos ruožą valdančio „Hamas“ kovotojų kasami tuneliai būdavo itin opi problema per Gazos ir Izraelio karą 2014-aisiais, tačiau pastaruoju metu tą teritoriją ir žydų valstybę jungiantys tuneliai aptinkami itin retai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.