JAV paskelbė sąrašą Rusijos įmonių ir tarnybų, dėl bendradarbiavimo su kuriomis gali grėsti sankcijos

JAV Valstybės departamentas paskelbė sąrašą daugiau kaip 30-ies Rusijos įmonių ir tarnybų, su kuriomis bendradarbiaujantiems juridiniams ar fiziniams asmenims gali grėsti sankcijos.

 Tarp tarnybų, kurioms pritaikytos sankcijos, yra ir FST. <br> AFP/Scanpix nuotr.
 Tarp tarnybų, kurioms pritaikytos sankcijos, yra ir FST. <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 30, 2017, 9:53 AM

Šiame sąraše – Rusijos koncernai „Kalašnikov“, „Ižmaš“, „Tupolev“, Almaz-Antej“, „Rosoboronexport“, „Rostech“, „Suchoj“, „Admiraltijskie verfi“, „Iževskij mechaničeskij zavod“, „Oboronprom“, „Uralvagonzavod“, „Vertalioty Rossii“, taip pat specialiosios tarnybos – FSB (federalinė saugumo tarnyba), SVR (užsienio žvalgybos tarnyba), GRU (ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo vyriausioji valdyba).

Pasak JAV Valstybės departamento atstovės Hether Nauert, sąrašas viešinamas, kad JAV įmonės ir fiziniai asmenys turėtų laiko nutraukti bet kokius verslo ryšius su šiais Rusijos subjektais.

Dėl Rusijos vaidmens Ukrainos konflikte ir jos numanomo kišimosi į JAV prezidento rinkimus Kongresas liepą priėmė įstatymą dėl naujų sankcijų Maskvai. Prezidentas Donaldas Trumpas jį pasirašė rugpjūtį.

Įstatymas įpareigoja vyriausybę imtis priemonių prieš įmones, jeigu jos nuo ateinančių metų sausio 29 dienos „sąmoningai vykdys reikšmingus sandorius“ su subjektais, įtrauktais į sankcijų sąrašą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.