Kinijos agentūra neigia jai metamus kaltinimus dėl 14-metės manekenės mirties

Kinijos agentūra, atstovavusi 14-metei rusų manekenei, kuri mirė sudalyvavusi Šanchajaus mados savaitėje, neigia kaltinimus, kad mergina buvo persidirbusi ir išsekusi.

 V.Dziuba mirė nuo meningito, kurį apsunkino didžiulis išsekimas.<br> Socialinių tinklų nuotr. 
 V.Dziuba mirė nuo meningito, kurį apsunkino didžiulis išsekimas.<br> Socialinių tinklų nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 30, 2017, 10:13 AM, atnaujinta Oct 30, 2017, 10:18 AM

Penktadienį Kinijos ligoninėje paauglę ištikusi mirtis atkreipė dėmesį į Kinijoje dirbančias europietes manekenes, kurių dauguma yra atvykusios iš buvusios Sovietų Sąjungos.

Vladai Dziubai praėjusį antradienį ėmė svaigti galva. Pablogėjus savijautai, mergina kitą dieną buvo nuvežta į Šanchajaus ligoninę, bet jos būklė sparčiai blogėjo ir penktadienį ji mirė.

Anglų kalba leidžiamas laikraštis „The Siberian Times“ rašė, kad V.Dziuba mirė nuo meningito, kurį apsunkino didžiulis išsekimas.

„Apgailestaujame, kad netekome angelo“, – sakoma Šanchajaus agentūros „ESEE Model Management“ pareiškime kinų socialiniame tinkle „Weibo“. Pareiškime taip pat pažymima, kad Šanchajaus mados savaitė baigėsi spalio 18 dieną, o manekenė susirgo po šešių dienų.

ESEE vadovas Zheng Yi atskirai valstybiniam laikraščiui „Global Times“ sakė, kad prieš savo mirtį Kinijoje praleistus du mėnesius ji dirbo aštuonias valandas per dieną, kaip numato šalies įstatymai.

„Per savo du mėnesius Kinijoje Dziuba turėjo 16 skirtingų darbų, dirbdama ji reguliariai turėdavo pertraukų“, – sekmadienį šiam laikraščiui sakė Zheng Yi.

Po Šanchajaus renginio V.Dziuba nuvyko į Iu miestą, esantį į pietus nuo Šanchajaus, bet netrukus fotosesija buvo atšaukta, nes mergina blogai pasijuto. Tuomet ji ir grįžo į Šanchajų.

V.Dziubos amžius – lapkričio 8-ąją jai turėjo sueiti 15 – taip pat atkreipia dėmesį į Kinijos įstatymą, pagal kurį jaunesni nei 16 metų vaikai gali būti tam tikrose srityse oficialiai samdomi.

Šanchajaus mados savaitės organizatoriai ir rusų pareigūnai Kinijoje kol kas nekomentavo.

Tačiau „Global Times“ citavo renginio atstovą, sakiusį, kad atliekamas tyrimas. Be to, atstovas paminėjo medicinos įrašą, kad jaunoji manekenė sirgo septikopiemija – tam tikros rūšies kraujo užkrėtimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.