Baltarusijoje sulaikytas opozicijos lyderis Mikalajus Statkevičius

Baltarusijos opozicijos lyderio Mikalajaus Statkevičiaus žmona pranešė, kad policija sulaikė jos vyrą.

 Apie M.Statkevičiaus sulaikymą pranešė jo žmona. <br> AFP/Scanpix nuotr.
 Apie M.Statkevičiaus sulaikymą pranešė jo žmona. <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 31, 2017, 2:35 PM

Pirmadienio vakarą jai su vyru važiuojant automobiliu, juos sustabdė kelių policijos pareigūnai ir sulaikė M. Statkevičių, pranešė sulaikytojo sutuoktinė Marina Adamovič socialiniame tinkle „Facebook“

Pasak M.Adamovič, sulaikymo priežasties pareigūnai jai nenurodė.

Šį mėnesį M.Statkevičius Baltarusijoje organizavo du renginius: spalio 21 dieną vykusias antivyriausybines eitynesir Stalino politinių represijų aukų atminimui skirtą minėjimą sekmadienį.

M.Statkevičius – paleistos Baltarusijos socialdemokratų partijos lyderis – dalyvavo 2010 metų prezidento rinkimuose. Jis yra vienas iš visuomeninio judėjimo „Baltarusijos kariškių susivienijimas“ (Biełaruskaje Zhurtavannie Vajskoucau) įkūrėjų.

2010 metų gruodžio 19 dieną, paskelbus apie ilgamečio šalies vadovo Aliaksandro Lukašenkos pergalę rinkimuose, opozicija organizavo akciją sostinės Nepriklausomybės aikštėje, peraugusią į masinius neramumus. Per juos buvo sulaikyta daugiau nei 600 aktyvistų, įskaitant ir N.Statkevičių.

2011 metų gegužę Minsko rajoninis teismas nuteisė M.Statkevičių už masinių riaušių organizavimą ir skyrė jam šešerių metų laisvės atėmimo bausmę sugriežtinto režimo kolonijoje.

2015 metų rugpjūčio mėnesį M.Statkevičiui ir virtinei kitų įkalintų opozicijos aktyvistų buvo suteikta prezidento malonė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.